Durerile de spate, noua scuza pentru a nu face amor   octombrie 11th, 2010

Foto: femeimoderne.ro

 

Daca pana acum femeile refuzau sa faca sex spunand ca au migrene, cercetatorii au descoperit recent ca principala cauza invocata pentru lipsa de afectivitate in viata amoroasa ar fi, de fapt, cea a durerilor de spate.

Una din zece persoane admit ca viata lor sexuala are de suferit din cauza durerilor de spate, iar femeile sunt mult mai afectate de aceasta problema decat barbatii, informeaza Daily Mail.

Mai mult de jumatate din britanici se plang dureri de spate cel putin o data pe luna. Un sfert dintre acestia marturisesc ca evita orice activitate stresanta atunci cand au aceste dureri, incluzand aici sexul.

Multi dintre ei dezvaluie ca parasesc pana si patul,  pentru a dormi pe podea, in speranta ca durerea va inceta.

Doctorul Ralph Rogers, specialist la o clinica de ortopedie din Londra, spune ca multi pacienti asociaza sexul cu dureri si mai mari de spate, lucru total neadevarat.

“Sa stai intins in pat e unul dintre cele mai proaste lucruri pe care poti sa le faci”, a declarat Rogers.

Si fizioterapeutul Martin Haines e de aceeasi parere, explicand ca trebuie sa ne miscam si sa facem exercitii pentru a inlatura senzatia neplacuta in zona lombara.

“Coloana vertebrala e facuta pentru miscare, nu pentru a sta, asa ca e foarte important sa ne miscam”, a declarat terapeutul.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii