Hossu: Revenirea la salariile din prima jumatate a acestui an, preferabila   octombrie 11th, 2010

Guvernul este obligat de la 1 ianuarie 2011 sa revina la reducerea de 25% (foto: e-legix.ro)

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, a declarat luni, inaintea consultarilor cu liderii PSD, ca este de preferat ca, din 2011, salariile tuturor bugetarilor sa revina la nivelul din prima jumatate a acestui an, decat sa creasca salariile mici.

„Cei care azi iau 420 lei salariu net evident vor beneficia de revenirea salariilor. Guvernul este obligat de la 1 ianuarie 2011 sa revina la reducerea de 25 la suta, de fapt intre 25 si 55 la suta. Si daca se rezolva, va fi primul pas spre normalizarea situatiei. Putin probabil daca se face asta sa mai ramana bani pentru alta crestere. Revenirea la vechea forma e valabila pentru toti bugetarii. Nu vor mai exista bani pentru o crestere suplimentara pentru cei cu salarii mici, decat numai revenirea. E de preferat sa se faca revenirea”, a spus liderul Cartel Alfa.

De altfel, secretarul de stat in Ministrul Muncii Valentin Mocanu sustine ca ar putea beneficia de majorari salariale de pana la 850 de lei brut lunar intre 550.000 si 750.000 de angajati din sistemul bugetar. Aceasta declaratie vine dupa ce, vineri, la finalul intalnirii de la Ministerul Muncii, vicepresedintele Federaţiei „Sanitas”, Adrian Barea a declarat ca reprezentantii Guvernului propun o crestere a salariilor mici pana la 850 de lei, dar vor sa permanentizeze reducerea cu 25% din iunie, prin noua lege a salarizarii.

C.A.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii