Iasi: Luni, ziua cu cele mai multe accidente rutiere   octombrie 11th, 2010

70% din totalul persoanelor care au avut nevoie de ingrijri sunt barbati (Foto: bzi.ro)

Iasi este unul dintre judetele cu statistici ingrijoratoare in ceea ce priveste evenimentele  mai putin fericite din trafic. In primele noua luni ale acestui an, 2,5 victime au fost implicate in fiecare zi in accidente rutiere, 650 de persoane au ajuns la Urgente si peste 200 au fost grav ranite, noteaza Ziarul de Iasi.

Medicii de la Spitalul de Urgente au tratat in primele noua luni ale acestui ani 650 de ieseni in urma accidentelor rutiere. Practic, in fiecare zi au ajuns la spital 2,5 ieseni, in medie, in urma accidentelor de acest gen. Doctorii sustin ca jumatate dintre iesenii tratati sint din mediul rural, iar 70% din totalul pacientilor sint barbati. Un sfert dintre cei care au avut nevoie de ajutor au virsta intre 21 si 30 de ani, iar ziua cu cele mai multe accidente rutiere este cea de luni.

In ceea ce priveste intervalele orare in care ajung iesenii la spital in urma accidentelor rutiere, medicii spun ca aproape 34% dintre pacienti au fost adusi intre orele 12 si 18.

„Aproape jumatate dintre cei tratati au fost adusi de catre Ambulanta, alti 40% au fost transportati cu mijloace proprii de catre apartinatori, iar restul de 10% au fost adusi de catre Echipajele de Prim Ajutor si SMURD”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, seful Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului de Urgente.

Un sfert dintre cei transportati la spital au ramas internati in Clinica de Traumatologie, iar 30% nu au necesitat internare, mai arata statisticile medicilor.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii