Korodi ii cere lui Udrea sa-l excluda pe Ilie Nastase de la promovarea Romaniei   octombrie 11th, 2010

Foto: bloombiz.ro

 Attila Korodi, presedintele Comisiei de Politica Externa a Camerei Deputatilor, ii cere ministrului Turismului, Elena Udrea, sa-l scoata pe tenismanul Ilie Nastase din campania de promovare a Romaniei, in urma afirmatiilor pe care acesta le-a facut despre romi.
In acest sens, Korodi i-a trimis lui Udrea o scrisoare deschisa, informeaza Agerpres.

Presedintele Comisiei reaminteste ca atitudinea Frantei, referitoare la romi, a fost condamnata atat de opinia publica din Europa, de organizatiile pentru drepturile omului si de organismele UE, cat si de Parlamentul Romaniei, astfel incat este inadmisibil ca Ilie Nastase sa fie de acord cu discriminarea propriilor concetateni si sa faca declaratii rasiste.
„Va intreb, daca domnia sa continua sa promoveze tara noastra, ce o sa creada restul lumii despre noi? Dar cetatenii nostri despre aceasta imagine a noastra in exterior?” , se intreaba Korodi Atiila.
Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, autosesizat

Totodata, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) s-a autosesizat miercuri, vizavi de declaratiile lui Ilie Nastase, potrivit Hotnews.

CNCD va analiza daca declaratiile instiga la ura rasiala, care vizeaza atingerea demnitatii ori crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare sau ofensatoare, indreptate impotriva comunitatii rome.

Ilie Nastase a aprobat, recent, politica dusa de statul francez referitoare la romi si a afirmat ca daca ar fi fost presedinte i-ar fi dus pe acestia in Harghita, dupa modelul cetatenilor rusi cu care a fost populata Basarabia.
„Stiti ce as fi facut eu daca eram presedintele Romaniei? I-as fi trimis pe tigani in Harghita, ca oricum acolo sunt foarte multi maghiari si vreo 12 romani. Le-as crea conditii. In felul acesta s-ar schimba si componenta etnica a zonei. Ceausescu a gresit. Trebuia sa faca in Harghita ce au facut rusii in Basarabia”. (Andreea Stefan)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii