Medicii germani iau lectii de chirurgie la Timisoara   octombrie 11th, 2010

Medicii au facut teste pe zece porci (Foto: paginamedicala.ro)

Medicii germani au invatat zilele trecute la Timisoara cum sa opereze laparascopic tumori, chisturi sau cancere, in cadrul unui curs gratuit si unic in lume, scrie evz.ro.

La Centrul de Chirurgie Laparoscopica si Microchirurgie „Pius Branzeu” al Universitatii de Medicina si Farmacie „Victor Babes”, chirurgii romani si germani au avut la dispozitie aparatura si ustensile de un milion de euro, de la liderii mondiali in echipamente medicale.

Cursurile de instruire au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute si au fost realizate in colaboare cu prof. dr. Frank Wenger, seful Clinicii de Chirurgie Viscerala din Duisburg, si cu Spitalul Academic al Universitatii din Dusseldorf.

Alaturi de cei noua straini, si cinci medici din Timisoara si Bucuresti au deprins tainele chirurgiei laparascopice.

„Aceste cursuri se bucura de o mare popularitate in Colegiul medicilor chirurgi din Germania, fiind un adevarat exod al medicilor din clinicile germane catre Romania pentru a se instrui asupra celor mai noi tehnici. Oferim posibilitatea doctorilor sa invete chirurgia laparoscopica hepatica intr-un timp mult mai scurt decat ar face-o prin practici zilnice, la spital”, spune dr. vet. Bogdan Hoinoiu, de la Centrul de Chirurgie Laparoscopica „Pius Branzeu” din Timisoara.

Medicii au realizat operatiile experimentale pe animale, mai exact pe zece porci.

„Nu am mai incercat niciodata operatii pe porci. In spital facem operatii laparoscopice, insa nu avem posibilitatea sa facem training pe animale. Este o mare sansa ca am putut veni la acest curs, unde am invatat sa lucram cu aparatura sofisticata, de ultima generatie. Am sa le recomand tuturor colegilor mei sa vina sa-l urmeze”, a declarat medicul Rolf Schauer, seful Clinicii de chirurgie din Traunstein, Germania.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii