Pitesti: Studenti la Universitate, inscrisi la specializari care nu exista   octombrie 11th, 2010

Stundetii au fost fortati sa se mute la alta specializari pentru a nu pierde locul subventionat (Foto: adevarul.ro)

Mai multi studenti din cadrul Unversitatii din Pitesti, care fusesera declarati admisi si care au semnat contractele de scolarizare, au fost informati ulterior de catre conducerea institutiei ca specializarile pentru care ei au optat nu mai exista, scrie Adevarul de Pitesti.

Astfel, studentii au avut de ales intre a merge la o alta specialitate din cadrul Universitatii din Pitesti sau sa piarda un an de studiu. Nici posibilitatea de a se inscrie la alte universitati nu este valabila pentru ca deja semnasera contractul cu institutia pitesteana.

Decizia de a inchide anumite specializari s-a luat din cauza lipsei de studenti. Printre specializarile la care s-a renuntat se numara istoria, chimia, ingineria fizica, matematica si hoticultura. Studentilor de la matematica li s-a recomandat sa se mute la informatica, iar cei 27 de studenti care au fost admisi la istorie au fost indrumati spre jurnalism sau relatii internationale. Pentru ca fusesera admisi pe locuri subventionate, unii au acceptat tocmai pentru a nu pierde locul si un an de studiu.

„Noi aveam la istorie 27 de admisi si s-a luat decizia ca specializarea sa se desfiinteze dupa ce s-a dat admiterea si au fost inmatriculati. Practic au semnat contractele de studii si nu mai puteau pleca la alta universitate. Noi speram ca specializarea sa fie reinfiintata de la anul. Daca ei au optat pentru istorie sau filozofie au facut-o pentru ca asta voiau in mod special”, spune lectorul Aurelia Chiston, cadru didactic la Facultatea de Stiinte Sociale din cadrul Universitatii din Pitesti.

„Aici este vorba despre autonomia universitara. Infiintarea sau desfiintarea unor specializari tin de hotararile interne ale unei universitati. Eu nu cred ca un Senat al unei universităţi poate sa faca asa ceva, dar am sa ma interesez mai mult pentru ca am fost plecat din tara o saptamana si nu cunosc problema”, spune Ion Ciuca, director Directia de Finantare a Invatamantului Superior din cadrul Ministerului Educatiei.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii