Terapia prin hipnoza, noua metoda de a slabi   octombrie 11th, 2010

Foto: kudika.ro

 

Pentru a scapa de kilogramele in plus unele persoane sunt dispuse sa apeleze la operatii de extragere a grasimii sau chiar la  implantarea unui inel gastric. Doi terapeuti au descoperit insa o noua metoda de a trata pacientii supraponderali. Ei hipnotizeaza pacientii, cerandu-le sa-si imagineze ca au un inel gastric, metoda lor avand aceleasi efecte cu cele ale unei operatii reale.

Martin si Marion Shirran conduc o clinica de succes din Spania, unde de trei ani combina metoda hipnozei cu un program special de educare a pacientilor obezi, informeaza Daily Mail.

De curand cei doi au scos si o carte cu trucuri si tehnici prin care persoanele care au probleme cu greutatea sunt invatate cum trebuie sa actioneze pentru a manca mai putin si pentru a-si convinge creierul ca stomacul lor s-a micsorat.

Elementele cele mai importante din acest program de autoeducare sunt portiile mici de hrana, mestecate foarte incet, ca si cum persoanele chiar ar avea inel gastric.

Dupa aceasta operatie stomacul isi reduce capacitatea de la un litru la doar 20 de ml, iar pacientii pot manca doar 6 linguri de mancare.

Persoanele care au suferit operatia de micsorare a stomacului slabesc foarte incet. La fel sunt sfatuiti si cei care practica metoda Shirran. Ei trebuie sa renunte la 500 de calorii pe zi, astfel ca vor slabi lent, dar sigur.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii