Statuetele IIFF 2010, realizate din ceramica de Cucuteni de artista Ionela Mihuleac   octombrie 11th, 2010

Foto: cineblog.info

Trofeele acordate duminica aseara castigatorilor Festivalului International de la Iasi (IIFF 2010) au fost realizate din ceramica de Cucuteni, unica in Europa, si poarta semnatura artistei Ionela Mihuleac, potrivit artspirit.ro

“Ceramica acestei culturi neolitice m-a fascinat in mod deosebit si a stat multa vreme in umbra creatiilor mele personale. Astazi raspund provocarii de a face si vase cucuteniene. Tehnica neolitica de modelare manuala, pictare si ardere face ca vasele create sa fie unice, chiar daca se incearca repetarea formei si a culorilor. Marea varietate a originalelor permite o diversitate de modele de creat, de o rara frumusete decorativa si o deosebita bogatie de semnificatii spirituale”, spune artista.

Ionela Mihuleac a absolvit Universitatea de Arta si Design Iasi, are studii de master la Universitatea de Arta si Design din Cluj-Napoca, este membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania dar si a altor asociatii de profil, avand o activitate artistica impresionanta : expozitii de sculptura, ceramica, pictura, organizare de evenimente artistice, proiecte in colaborare, tabere de creatie. I s-au acordat numeroase premii pentru pictura, creatie literara, arte vizuale si ceramica, avand lucrari in colectii particulare din Romania, Franta, Germania, Grecia, Italia, potrivit cineblog.info

In 2004, Ionela Mihuleac a infiintat, alaturi de alti trei artisti, Asociatia Ars Continua, fiind unul dintre organizatorii Taberei de Sculptura de la Cututeni.

Trofeul IIFF 2010 a revenit peliculei „Street Days”, regia Levan Koguashvili, iar premiul pentru „Cel mai bun film de lungmetraj romanesc” a revenit peliculei „Morgen”, regizata de Marian Crisan.

Vezi AICI lista castigatorilor trofeelor IIFF 2010.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii