Anne Brochet: „Ca actrita, joc un rol pentru ca vreau sa traiesc intr-o alta lume”   octombrie 12th, 2010

Anne Brochet (Foto: smartwoman.ro)

Numele actrieti Anne Brochet este asociat in intreaga lume cu cel al personajului Roxanne, rol pe care l-a jucat in “Cyrano de Bergerac” alaturi de Gerard Depardieu. La Bucuresti, iubitorii teatrului au putut-o vedea in una din cele mai sumbre piese ale lui Marivaux, „Servitoarea falsa”, pusa in scena de trupa franceza de teatru Bouffe de Nord. Intr-un interviu acordat site-ului smartwoman.ro, actrita-scriitoare a vorbit despre pluritatea rolurilor pe care ni le asumam in viata, despre realitate si fantezie, pe scena sau in paginile cartilor.

Anne Brochet marturiseste ca este atrasa, in egala masura, de teatru, film si literatura pentru ca „toate se compenseaza” : „Nu pot fi doar scriitoare deoarece e o activitate prea singuratica. In acelasi timp, iubesc singuratatea insa simt nevoia companiei umane. In cazul meu, toate se combina”. „Joc un rol pentru ca vreau sa traiesc intr-o alta lume. In care, depinde de moment”.

Totusi, in ceea ce priveste usurinta cu care da nastere unui personaj, literatura ocupa primul loc. „Ea m-a indreptat catre teatru. Insa nu cartile mele, ceea ce scriu eu, ci mai degraba literatura in general. Cand am inceput sa citesc beletristica, la 10 ani, imaginarul surprins in carti m-a indreptat catre cinema iar de acolo catre teatru”.

Numele de Anne Brochet e asociat cu cel al personajului Roxanne pe care l-a interpretat in “Cyrano de Bergerac”. Pentru actrita, acest lucru este frustrant desi in timp „sentimentul se amortizeaza”. „Roxanne are ceva deosebit; e foarte feminina, inocenta si totodata sobra. Are ceva ce atrage barbatii. Nu sunt barbat, dar imi pot inchipui ca are un efect calm, linistitor. Roxanne a fost un rol frumos, intr-o poveste frumoasa; ce mai, o intalnire perfecta de personaje”.

„Scriu pentru mine, nu pentru critici”

A inceput sa scrie in 2009, dar nu dintr-o nevoie imperioasa de a scrie, ci continuind sa joace personaje pe hartie. „Fiecare personaj pe care il creez, punerea in scena, motivatiile ce animeaza personajele, totul e foarte ludic. Cand citesti  rezultatul devine foarte amuzant, ca o piesa de teatru la care asisti. In calitate de scriitor, e ca atunci cand eram mica si ma jucam cu papusile intr-un mod sadic, dar nu pervers. In aceeasi maniera sadica (psihologic vorbind) ma joc cu personajele mele. Scrisul ma ajuta, intr-un fel, sa ma defulez”.

Trece cu bine peste recenziile negative cu care se confrunta toti artistii cu ajutorul unei solutii proprii: „Criticile pot fi dure, iar solutia mea e sa nu le citesc. Editorul meu ma suna sa imi spuna ca imi trimite recenziile aparute iar eu ii spun sa mi le trimita doar pe cele bune. Chiar daca le-as citi pe cele negative nu m-ar ajuta cu nimic. Scriu pentru mine, nu pentru critici”.

Cititi articolul integral AICI

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii