Baconschi va fi audiat pe tema reprezentarii Romaniei in SEAE   octombrie 12th, 2010

Foto: romanialibera.ro

Ministrul de externe, Teodor Baconschi, este invitat miercuri la audieri in Senat pe tema reprezentarii Romaniei in Serviciul European de Actiune Externa, relateaza Newsin. Cererea pentru audierea ministrului a fost facuta de presedintele Comisiei pentru politica externa, Titus Corlatean.
Audierea va avea loc miercuri, de la ora 11.30, in Comisia de politica externa a Senatului. Tema audierii o constituie reprezentarea Romaniei in SEAE, dar si perspectivele europene ale Republicii Moldova.

Presedintele Comisiei pentru politica externa din Senat sustine ca reprezentarea Romaniei in SEAE e slaba, iar oficialii trebuie sa ia măsuri imediate. Acesta a mai spus ca, desi Romania a avut drept candidati diplomati competenti si bine pregatiti, nu a obtinut niciun post in cadrul Serviciului. Corlatean a anunţat ca in 18 octombrie va fi din nou la Bruxelles, la a doua intalnire a presedintilor comisiilor pentru politica externa din UE, pentru a face lobby Romaniei. „Nu putem insa suplini incompetenta si ineficacitatea la nivel politic inalt, presedinte, prim-ministru, ministrul afacerilor externe”, a subliniat  Corlatean.

Corlatean a mai reclamat , la reuniunea SEAE, ca Romaniei nu i-a fost alocat niciun post diplomatic, in ciuda candidaturilor solide prezentate.
La reuniunea SEAE, organizata de Parlamentul portughez, in perioada 27-28 septembrie, la Lisabona, au participat presedintii Comisiilor pentru politica externa din Parlamentele nationale ale statelor membre ale UE. In cadrul reuniunii, Titus Corlatean a atras atentia ca, dupa primul tur de recrutari in SEAE, din cele 28 de posturi alocate, Romania nu a primit niciun post diplomatic. Senatorul a avertizat si asupra subprezentarii Romaniei in structurile europene de profil. Corlatean a insistat asupra necesitatii respectarii principiului unei reprezentari echitabile si echilibrate a tuturor statelor membre in structurile SEAE. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii