Blaga: Daca jandarmii se bateau cu politistii ajungeam pe CNN   octombrie 12th, 2010

Foto: cotidianul.ro

Fostul ministrul de Interne Vasile Blaga a declarat, marti, pentru „Gandul”, ca daca jandarmii ar fi incercat sa ii impiedice pe politisti, pe 24 septembrie, sa plece spre Palatul Cotroceni, ar fi aparut stiri pe CNN ca doua structuri din ordinea publica se bat intre ele.

„Sa vorbim cu cartile pe masa! Ce ar fi insemnat sa intervina Jandarmeria in Piata Victoriei?! Sa vedem a doua zi pe CNN ca doua structuri din ordinea publica romaneasca, Politia si Jandarmeria se bat intre ele?! Eu nu am vazut lucruri de astea nicaieri in lume. Am vazut in schimb interventie in forta de cate ori ar fi incercat sa intre intr-un obiectiv la Palatul Cotroceni, Victoria, Parlament sau oriunde”, a spus Blaga.

El a mentionat ca presedintele Traian Basescu nu i-a cerut sa ii demita pe sefii Politiei, Jandarmeriei si DGIPI, „pentru ca nici nu s-ar fi putut”. „Sigur ca poate altcineva i-ar fi demis instantaneu si asa ar fi crezut ca scapa pe imagine el. Nu ma caracterizeaza acest mod de lucru cu subordonatii. Daca e sa-mi reprosez ceva e ca probabil nu s-au facut toate demersurile de sus pana jos in a explica, in toate structurile ministerului, masurile pe care le luam, pentru ca nu este usor, intr-adevar, sa traiesti cu salariile care in general in MAI nu sunt mari. Salariul mediul este in jur de 2.200 de lei, cu CAS platit de stat cu tot. Uitati-va in alte ministere, care fac greve sau ameninta cu greve in fiecare zi, in spitale, spre exemplu, si o sa vedeti ca veniturile sunt aproape duble. Eu pot sa inteleg doleantele colegilor mei, dar cu modul lor de manifestare n-am putut sa fiu de acord”, a spus Blaga pentru Gandul.

Intrebat daca Traian Basescu a urmarit plecarea sa din Guvern, fostul ministru a negat:  „Nu. Si sunt convins de asta pentru ca au fost destule puncte de vedere ca ministerul e pe final de a-si indeplini toate obligatiile vizavi de Schengen si am explicat ca echipa pe care am construit-o acolo e extrem de serioasa si oamenii isi fac datoria asa cum trebuie”.

El a mentionat ca ideea potrivit careia evenimentele din 24 septembrie ar insemna o tentativa de lovitura de stat este „o tampenie”. „Eu tin foarte mult la domnii Ion Cristoiu si Radu Moraru. Daca voiau sa serveasca o cauza nu stiu care, puteau fi mai inventivi”, a spus liderul PDL.

Intrebat daca vor fi schimbari la sefia MAI, el a raspuns: „Nu doresc sa ma pronunt. Eu mi-am dat demisia tocmai pentru ca eu consider ca e o echipa buna si nu ar fi trebuit sa se intervina. Ce va spune rezultatul comisiei de ancheta, asta vom vedea”. (S.A.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii