Care este cel mai bun ministru de Finante din lume   octombrie 12th, 2010

foto: bloomberg.com

Revista Euromoney a acordat ministrului rus Aleksei Kudrin titlul de cel mai bun ministru al Finantelor din lume in 2010. Atuul oficialului pentru aceasta distinctie a fost crearea fondului de stabilizare, menit sa ajute Rusia sa treaca de criza economica si financiara.

Euromoney considera merituoase eforturile lui Kudrin in vederea mentinerii veniturilor ridicate, care au alimentat bugetul rus ca rezultat al unor preturi ridicate la petrol, si cele privind infiintarea unui fond de stabilizare, care a permis Rusiei sa depaseasca mai repede criza economica mondiala, informeaza capital.ro.

De altfel, ministrul rus nu si-a revendicat toti laurii, declarand ca toate deciziile economice cheie sunt luate in Rusia de premierul Vladimir Putin.

In opinia analistului rus Igor Nikolaev, nu este o certitudine ca fondul de stabilizare infiintat de Kudrin constituie un lucru pozitiv pentru tara.

“Pe timp de criza, din acest fond au fost sprijinite intreprinderi ineficiente, au fost asumate obligatii sociale sporite, sume imense au mers catre banci de stat”, declara Nikolaev, subliniind ca, spre deosebire de Rusia, China a investit in infrastructura, iar acest lucru i-a permis sa depaseasca mai repede criza. (15:57)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii