Comisia de invatamant din Senat vrea sa propuna amendamente la Legea educatiei   octombrie 12th, 2010

iasiplus.ro

Mihail Hardau, presedintele Comisiei de invatamant din Senat, a declarat luni ca sprijina decizia Executivului de a-si asuma raspunderea pe Legea educatiei, adaugand ca este posibil insa sa propuna Guvernului o serie de amendamente la aceasta lege, relateaza NewsIn. Unele dintre amendamentele sustinute ar fi varianta scolii profesionale cu durata de doi ani in ciclul preuniversitar si posibilitatea competitiei in cadrul aceluiasi liceu pentru admitere.

Referitor la hotararea Guvernului de a-si asuma raspunderea pe Legea educatiei, Hardau a spus: „E decizia Guvernului, o luam ca atare. Din acest moment asteptam sa vedem cum decurg lucrurile. Probabil ca ne vom intalni cu comisia sa stabilim ce amendamente aducem la Lege. (…) Eu sustin Guvernul, indiferent ce-si asuma, pentru ca fac parte din aceasta Coalitie si asteptam sa vedem cum decurg lucrurile”, a mai adaugat acesta.

Pe de alta parte, presedintele Comisiei de invatamant din Senat s-a aratat contrariat de „ce se spune in gura targului” cu privire la munca depusa de Comisie, subliniind ca aceasta a avut de fapt un timp limitat pentru finalizarea Legii. „Se spune ca am lucrat patru luni, dar am avut doua luni de vacante, o luna de dezbateri politice in plenurile reunite, deci de fapt am lucrat o luna si putin. Nu ce se spune in gura targului, ca am lucrat patru luni. Patru luni daca te uiti pe calendar, dar practic o luna am lucrat”, a aratat democrat-liberalul.
(I. B.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii