Cum sa slabiti fara sa renuntati la mancarurile favorite   octombrie 12th, 2010

Foto: niggerul.ro

 

Majoritatea femeilor tin cure drastice de slabire, dar dupa ce au pierdut kilogramele in plus revin la vechile obiceiuri, ceea ce nu e deloc indicat. Nutritionistii ne sfatuiesc sa avem o dieta echilibrata, sacrificand doar o parte din caloriile pe care le consumam de obicei. Nu trebuie sa ne infometam inutil, ci sa stim cum sa ne hranim inteligent.

Pentru a sti ce cantitati de alimente consumati, tineti un jurnal cu tot ce mancati timp de o saptamana, informeaza perfecte.ro. Notati-va ora, cantitatea si cum va simtiti dupa masa – v-ati saturat, inca va mai e foame, etc.

In mod ideal ar trebui sa mancati doar cand va este foame, iar dieta dumneavoastra trebuie sa fie formata din proteine in proportie de 15 – 20%, grasimi intre 20 si 30%, iar restul de legume, fructe si cereale integrale, in care se regasesc si mici procente de amidon alb din paste si zahar.

Daca nu puteti respecta aceaste proportii, Alice Domar, directorul centrului Sanatate pentru minte si corp din Boston, va recomanda sa urmati planul 80/20. Consumati 80% alimente sanatoase, iar restul de 20% poate fi un rasfat, adica puteti consuma ce doriti, dar nu mai mult de 20% din totalul de alimente pe care le consumati zilnic.

D.G.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii