Fumatul in locurile publice ar putea fi interzis in toate statele UE   octombrie 12th, 2010

Dependenta de tutun ucide anual 650.000 de cetateni europeni (foto: clubafaceri.ro)

Fumatul in cafenele si baruri sau alte locuri publice ar putea fi interzis de Comisia Europeana incepand cu 2011, informeaza stirileprotv.ro.

“Avem nevoie de o interdictie totala a fumatului in toate spatiile publice, mijloacele de transport si la locul de munca”, a declarat pentru cotidianul Die Welt, comisarul pentru sanatate, John Dalli.

Dalli a adaugat ca la Bruxelles se pregateste un proiect de lege in acest sens ce urmeaza sa fie introdus in dezbatere la finele lui 2010 si ca exceptiile in ceea ce priveste fumatul nu vor mai fi tolerate, deoarece problema „nu se mai pune doar pentru starea de sanatate a celor care frecventeaza barurile sau localurile pentru fumatori, ci si pentru angajatii acestora.”

De exemplu, in Belgia, oamenii pot fuma inca in unitati care nu servesc alimente. Totodata , in Grecia, desi s-a interzis fumatul in locuri publice inca din 2009, inspectiile facute arata ca in 8 din 10 baruri legea este incalcata. De asemenea, proiectul de lege al Uniunii Europene ar putea introduce o prevedere in ceea ce priveste cantitatea de nicotina din tigari.

Dependenta de tutun ucide anual 650.000 de cetateni europeni, potrivit EuObserver.

A.P.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii