Germania va liberaliza piata muncii pentru romani, de la 1 ianuarie 2011   octombrie 12th, 2010

foto: realitatea.net

Premierul Emil Boc a salutat, la finele intrevederii cu cancelarul german Angela Merkel, decizia Germaniei de a liberaliza piata muncii pentru lucratorii sezonieri romani, incepand cu 1 ianuarie 2011, relateaza Mediafax. Boc a subliniat si necesitatea stabilirii unui parteneriat strategic intre Romania si Germania.

„Salutam decizia Germaniei de a liberaliza piata muncii pentru lucratorii sezonieri, de la 1 ianuarie 2011”, a declarat Boc. Germania este printre putinele membre ale Uniunii Europene care mentin restrictii pentru muncitorii romani si bulgari.

De asemenea, Emil Boc a subliniat necesitatea unui parteneriat strategic intre Romania si Germania.

„Vizita dumneavoastra la Bucuresti constituie un element important pentru consolidarea relatiilor politice, economice, comerciale, culturale dintre Romania si Germania. Spun asta in contextul in care Germania este primul partener al Romaniei,atat la import, cat si la export si al treilea investitor in Romania. De asemenea, din punct de vedere politic doresc sa multumesc pentru sprijinul german in decursul procesului de aderare a Romaniei la UE si contam in continuare pe colaborarea romano-germana in cadrul actual al UE”, a declarat Boc dupa intrevederea cu Angela Merkel.

„Pornind de la aceste scurte considerente politice si economice, consideram ca instituirea unui parteneriat strategic intre tarile noastre ar conferi un cadru favorabil dezvoltarii mai ample a relatiilor noastre”, a adaugat premierul roman.

Cancelarul german a apreciat ca relatiile romano-germane au potential de amplificare pe plan economic si politic.

„Este extrem de important sa avem relatii stranse in plan economic si putem sa extindem aceste relatii, precum si pe cele politice. Stiu ca minoritatea germana joaca un rol important, solid si suntem recunoscatori ca avem aceste relatii bune si in ceea ce priveste comunitatea germana. Azi ma duc la Cluj, un oras veritabil european si o sa ma intalnesc cu membri ai comunitatii germane. O sa discutam despre angajamentele noastre europene, despre asteptarile pe care Romania le are fata de Europa si cele ale noastre fata de Romania”, a declarat Angela Merkel. (EN)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii