Gherghina: O noua rectificare bugetara s-ar putea face la sfarsitul lunii   octombrie 12th, 2010

Foto: gazetarul.ro

Secretarul de stat Gheorghe Gherghina a declarat ca Ministerul Finantelor va propune Guvernului adoptarea unei noi rectificari bugetare la sfarsitul lui octombrie. 
Gherghina a spus ca acest lucru este necesar in principal pentru redistribuirirea cheltuielilor intre ministere, estimand totodata ca veniturile programate pentru 2010 vor fi realizate, informeaza realitatea.net.
„Pe 25 octombrie va avea loc urmatoarea analiza a FMI si a Comisiei Europene. Tinand seama cum s-a inchis septembrie, cum au mers primele zile ale lunii octombrie, cum s-a inchis august, noi estimam ca vom realiza veniturile programate pentru acest an. In ceea ce priveste cheltuielile, estimam ca va fi nevoie de o noua rectificare la finalul acestei luni si probabil ca vom propune Guvernului o noua rectificare bugetara. Potrivit legii mai avem dreptul la a doua rectificare bugetara si putem sa o facem pe a doua de acord cu dansii, pentru a mai face redistribuiri de cheltuieli intre ministere”, a afirmat Gherghina, in cadrul intalnirii de la Comisia de Buget, Finante, Banci din Camera Deputatilor.
El a adaugat ca, din analiza executiei bugetare, in unele institutii nu vor fi efectuate anumite cheltuieli si, atunci, aceste sume ar trebui realocate altora. Prima rectificare bugetara din acest an a fost facuta de Guvern la jumatatea lunii august. (A.S.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii