Leonardo DiCaprio, in rolul primului director FBI   octombrie 12th, 2010


Regizorul Clint Eastwood a declarat ieri ca cel mai probabil rolul principal in urmatorul sau film, o biografie a primului director FBI  J. Edgar Hoover, va fi fi interpretat de actorul Leonardo DiCaprio, scrie Reuters.

Eastwood spune ca echipa de productie si DiCaprio sunt foarte aproape sa semneze contractul si regizorul adauga faptul ca “va fi un rol foarte mare” pentru actor. Pe de alta parte, cineastul neaga zvonurile potrivit carora Joaquin Phoenix ar urma sa interpreteze rolul presupusului iubit al controversatului lider FBI.

Eastwood mai spune ca filmul va analiza multe aspecte ale vietii complicate a lui Hoover: “A fost o persoana foarte complexa. Faptul ca era homosexual e doar un detaliu. Era foarte inteligent si isi folosea aceasta calitate pentru a se mentine intr-o anumita pozitie sociala, fie ca o facea cu buna credinta sau nu. E un subiect de studiu interesant.”

Potrivit regizorului, faptul ca a copilarit in anii 30 si 40 il face capabil sa inteleaga veritabila mitologie tesuta in jurul lui Hoover in cultura populara a epocii, intr-o vrme in care directorul FBI devenise chiar erou de benzi desenate: “Este un personaj fascinant si cred ca sunt persoana potrivita pentru acest film, nu pentru ca l-as fi cunoscut, ci pentru ca am crescut in perioada in care el era foarte cunoscut.”

Hoover a fost primul director al Biroului Federal de Investigatii si a petrecut aproape patru decenii la carma celebrei institutii, din 1935 pana la moartea sa, in 1972. Dupa moarte, Hoover a devenit tinta unor critici aspre pentru ca ar fi intocmit dosare secrete unor personalitati importante, printre care  Martin Luther King Jr.

Si viata lui personala a devenit subiect de speculatii, existand zvonuri conform carora ar fi fost homosexual si ca ar fi avut o relatie amoroasa cu Clyde  Tolson, director asociat FBI.

A.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii