Macrisul poate fi folosit in tratamentul bolilor de ficat   octombrie 12th, 2010

Macrisul previne bolile cardiovasculare, cancerul si imbatranirea prematura (foto: chippewa.alb.ro)

Planta care este utilizata la prepararea salatelor si supelor este bogata in vitamina C si in caroten, doi antioxidanti care previn bolile cardiovasculare, cancerul si imbatranirea prematura. In plus radacinile, care se recolteaza toamna reprezinta un leac foarte eficient in tratarea bolilor de ficat, in special a hepatitelor virale A, B si C, sustine pentru Adevarul Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si in nutritie.

Radacina de macris mai poate fi utilizata in combaterea intoxicatiilor alimentare. In astfel de situatii, se recomandă decoctul din radacina de macris. Eugen Giurgiu spune ca acesta se prepara in felul urmator: se pun la inmuiat doua lingurite de planta maruntita intr-o jumatate de cana de apa, de seara pana dimineata. Dupa acest interval, se filtreaza continutul. Peste planta ramasa, se adauga inca o jumatate de cana de apa si se lasa la fiert doua minute. Cand s-a racit, se amesteca cele doua extracte si se imparte leacul in trei portii, care se consuma in aceeasi zi.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii