Morgan Freeman va primi un premiu pentru intreaga cariera   octombrie 12th, 2010


Actorul american Morgan Freeman va primi premiul pentru intreaga cariera din partea Institutului American de Film (AFI), scrie “Los Angeles Times”.

“Morgan Freeman este o comoara pentru America”, a declarat  Howard Stringer, presedintele consiliului director al AFI, care a mai adaugat: “De-a lungul deceniilor, fie ca a jucat un detinut, un presedinte sau pe Dumnezeu, Freeman a transmis o calma autoritate care impune respect atat pentru personaje cat si pentru actorie ca arta. Vocea lui inconfundabila rasuna in sufletele si mintile cinefililor din intreaga lume.“

Actorul si-a inceput cariera pe Broadway, acum mai bine de 40 de ani, si si-a facut debutul cinematografic in 1971, cu filmul “Who Says I Can’t Ride a Rainbow”. Prima nominalizare la Oscar a venit in 1987, pentru rolul unui proxenet din filmul “Street Smart”.

De atunci, a mai fost nominalizat pentru interpretarile sale din “Driving Miss Daisy” (1989), „The Shawshank Redemption” (1994) si „Invictus” (2009), filmul lui Clint Eastwood in care l-a jucat pe presedintele sud-african Nelson Mandela.

Un alt film semnat de Eastwood, “Million Dollar Baby”, i-a adus lui Freeman Oscarul in 2005.

Actorul va primi distinctia acordata de Institutul American de Film in cadrul unei gale care va avea loc pe 9 iunie.

De-a lungul timpului, premiul a mai fost acordat unor nume ca Alfred Hitchcock, Kirk Douglas, Clint Eastwood, Elizabeth Taylor, Tom Hanks, Meryl Streep sau George Lucas. Freeman este al doilea actor de culoare care obtine distinctia, dupa  Sidney Poitier in 1992.

A.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii