Noi tipuri de frauda pe piata imobiliara din Romania   octombrie 12th, 2010

Piata imobiliara romaneasca este lovita de un nou tip de frauda, prin care persoane care sustin ca locuiesc in tari africane vor sa cumpere proprietati in Romania, iar proprietarii trebuie sa achite taxe fictive care ar fi impuse de autoritatile din tarile respective.

Reprezentantii site-ului MagazinulDeCase.ro spun ca o mare parte din cei implicati in tentativele de frauda sustin ca sunt cetateni straini, localizati pentru moment intr-o tara din Africa, noteaza Mediafax.

In urma discutiilor, cumparatorul propune ca tranzactia sa fie incheiata prin virament bancar, care va fi oprit in aparenta de comisia de control a UEMOA (Uniunea Economica si Monetara a Africii de Vest), deoarece tranzactiile intre UEMOA si zonele din afara ei presupun achitarea unor taxe care trebuie platite de partile implicate in viramentul bancar (inclusiv de catre proprietari).

Astfel, proprietarului i se va cere plata unei sume pentru deblocarea unui virament bancar inexistent. Mai mult, proprietarii se pot astepta sa fie contactati chiar din partea unui asa zis angajat al UEMOA.

Pentru mai multa credibilitate, in e-mail-urile transmise exista atasat certificatul de depozit, o scrisoare a comisiei UEMOA conform careia nu poate fi realizat transferul bancar si chiar ordinul de plata. De fapt, toate aceste acte nu sunt reale.

Dupa solicitarea de deblocare a transferului, taxa achitata de vanzator va ajunge in contul unui asa zis angajat UEMOA. Din acel moment, clientul nu va mai lua legatura cu vanzatorul, viramentul bancar fiind inexistent. (14:58)

G.D.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii