Oprea: Votul din Parlament e o reconfirmare a demnitatii independentilor   octombrie 12th, 2010

Foto: mediafax.ro

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a declarat marti ca votul din Parlament pentru crearea grupului independentilor reprezinta o reconfirmare a demnitatii si a valorilor UNPR, care este partid parlamentar si trebuie tratat ca celelalte formatiuni, relateaza Newsin.„Votul de marti din Parlament e o victorie a Constitutiei in faţa demagogiei si o reconfirmare a criteriilor legale si morale privind statutul si responsabilitatea parlamentarilor. Acest vot confirma ca parlamentarii nu sunt masinarii de vot, aflate la bunul plac al sefilor de partid. Parlamentarul trebuie sa inteleaga faptul ca nimeni nu le poate impune un vot. Scrie si in Constitutie, mandatul imperativ este nul, iar apelul la propria constiinta e singurul fundament al democratiei”, a declarat Oprea, adaugand ca UNPR nu a cerut favoruri sau privilegii, ci „exclusiv respectarea Constitutiei si recunoasterea unei situatii de fapt”.

„UNPR e un partid parlamentar, formarea lui respecta litera Constitutiei si prin urmare, trebuie tratat ca toate celelalte formatiuni din parlament”, a mai spus liderul UNPR. El a comentat ca in toate partidele sunt membri care au plecat de la alte formatiuni, „iar unii se afla chiar pe pozitii de conducere”. „Pentru noi, votul de marti a insemnat si o reconfirmare a demnitatii, a principiilor si a valorilor UNPR. Ne-am recastigat demnitatea pe care unii au vrut s-o puna in paranteze. Adevarul nostru a triumfat in fata minciunii lor. Sper ca acest vot sa pună capat campaniei de dezinformare si denigrare pe care opozitia a dus-o impotriva noastra timp de 9 luni. UNPR a fost tina unor atacuri furibunde din partea unor politicieni avizi de functii, bani si putere”, a acuzat Oprea.

Gabriel Oprea a amintit ca parlamentarii UNPR au fost alesi prin vot uninominal, de aceea atacurile la adresa acestora nu sunt justificate. „Au incercat sa ne destructureze, dar nu au reusit, avem 30 voturi in parlament, peste 125.000 membri si filiale in toate judetele si sectoarele Capitalei. Suntem un partid cu activitate consistenta”, a aratat liderul Uniunii.

Oprea a marturisit ca pentru membrii UNPR votul din Camera Deputatilor „a avut o valoare emotionala”. „Atat eu, cat si colegii mei, am plecat cu fruntea sus din partidele in care am fost si in acest moment, demnitatea noastra a fost reparata”, a conchis acesta. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii