PDL acuza Opozitia ca vrea sa pastreze privilegiile parlamentarilor   octombrie 12th, 2010

Foto: mediafax.ro

Liderul senatorilor PDL, Cristian Radulescu, a spus marti ca democrat-liberalii vor cere in plen adoptarea Legii Pensiilor in procedura de urgenta, dupa ce o solicitare similara a fost respinsa de Biroul Permanent al Camerei, relateaza Newsin. Radulescu acuza opozitia ca prelungeste discutiile pe aceasta lege pentru a pastra privilegiile parlamentarilor.
„Pentru noi lucrurile sunt clare: PSD, PC si PNL doresc sa prelungeasca la nesfarsit discutiile cu privire la aceasta lege pentru a pastra privilegiile parlamentarilor, care sunt cuprinse in legea veche. Ei nu urmaresc modificarea acestei legi. Partidele care sustin Guvernul s-au pronunatt deja si parerea noastra este formata”, a spus Radulescu, adaugand ca opozitia nu este interesata de varsta de pensionare a femeilor.

Pedelistul a mai adaugat ca legea s-a intor la Parlament, la solicitarea presedintelui Traian Basescu, care a cerut doar modificarea varstei de pensionare pentru femei. „Este vorba de un singur articol, de fapt, este vorba de o singura cifra. Presedintele comisiei de munca a propus un termen de doua zile, apoi a cerut un termen de o saptamana considerand ca acest termen este absolut suficient pentru pronuntare”, a precizat senatorul.

Biroul Permanent al Senatului s-a intrunit, marti, pentru a discuta solicitarea sefului statului de modificare a Legii Pensiilor, mai precis de reducere varstei de pensionare pentru femei de la 65 la 63 de ani. Senatorii PDL au cerut, in Biroul Permanent, un termen de doar doua zile pentru dezbaterea solicitarii presedintelui de modificare a Legii pensiilor pe articolul privind varsta de pensionare a femeilor. Senatorii PSD, PNL si PC au respins insa cererea spunand ca au nevoie de trei saptamani si au votat in acest sens.

Conducerea Senatului a decis ca Legea pensiilor sa primeasca raport din partea Comisiei de munca pana in data de 2 noiembrie, urmand a se astepta pana atunci si punctul de vedere al Comisiei juridice privind amploarea modificarilor ce pot fi aduse Legii, a anuntat presedintele Senatului, Mircea Geoana. (D.M.D.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii