Silvicultorii ies marti in strada   octombrie 12th, 2010

Sivicultorii protesteaza si fata de retrocedarile de padure Foto: officenews.ro

Federatia Consilva picheteaza marti, incepand cu ora 10, sediul Ministerului Mediului. La protest sunt asteptate peste 150 de persoane. Silvicultorii ies in strada pentru ca se tem de disponibilizari si totodata pentru sutele de mii de hectare de padure care ar putea fi retrocedate pana la sfarsitul anului, transmite Europa Fm.

Sivicultorii cer Ministrului Mediului, Lazslo Borbely, sa stopeze defrisarile padurilor si sa nu mai concedieze oameni, pentru ca si asa sunt prea putini. Potrivit Consilva, in acest moment 18.000 de angajati asigura buna functionare a padurilor fata de 30.000 cat ar fi fost normal.

Presedintele Sindicatului Consilva, Marian Stoicescu, a explicat, pentru Europa FM, ca salariatii vor continua protesteze in cazul in care nu vor fi primiti, marti, la discutii de ministrul mediului.

Actiuni sindicale pregatesc si alte organizatii care sustin drepturile angajatilor. Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”, Blocul National Sindical, Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din România – „Fratia”, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania si Confederatia Sindicala Nationala „Meridian” au stabilit ca pe 15 si 22 octombrie sa picheteze, in comun in fiecare judet si in municipiul Bucuresti, sediile partidelor de guvernamant: PD-L, UDMR, UNPR.

V.S.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii