Sindicalisti: Renegocierea creditelor politistilor, doar un gest de fatada   octombrie 12th, 2010

Politisti: "Este o manevra pentru deturnarea atentiei de la problema subfinantarii sistemului" (Foto: adevarul.es)

Sindicalistii buzoieni spun ca intalnirile dintre sefii de inspectorate de politie si bancheri, in scopul de a renegocia creditele politistilor afectati de criza, sunt simple gesturi menite sa-i potoleasca pe protestatari . Asta o spun si lucratorii din banci, care declara ca deocamdata situatia nu s-a schimbat cu nimic, scrie Adevarul de Buzau.

„Estimez ca 80 la suta au contracte cu banci. A scazut media de varsta si avem multi politisti tineri care au contractat credite pentru a-si cumpara sau construi o casa, a si-o mobila, ma rog, pentru diverse nevoi personale. In momentul de fata, criza i-a lovit foarte puternic si au fost situatii cand se ajungea la imposibilitatea de plata”, a declarat comisarul sef Ion Marin, seful IPJ Buzau.

Angajatii bancilor confirma ca nu s-a luat nicio decizie clara privind creditele oamenilor legii.

„Pana in acest moment nu a venit nicio noua decizie cu privire la creditele politistilor. Nu se poate lansa un pachet nou de servicii pentru o categorie aparte, ci trebuie ca vechiul contract sa fie cumva mai flexibil, dar in limitele aceluiasi contract. Daca politistul a accesat un credit pe noua ani, de exemplu, la un produs bancar cu limita de zece ani, rambursarea nu poate fi reesalonata pe mai mult de zece ani. Pentru lansarea de pachete noi, trebuie respectate niste etape impuse de BNR”, a declarat seful unei agentii bancare din Buzau.

Politistii si-au luat gandul de la o ameliorare a conditiilor impuse de banca, fiind convinsi ca Inspectoratul nu isi poate impune punctul de vedere in aceasta situatie.

„Nu poate interveni nimeni in contractul dintre mine si banca, numai in cazul in care Inspectoratul de Politie ar fi fost garant pentru mine. Este o manevra pentru deturnarea atentiei de la problema subfinantarii sistemului si pentru a ne amorti. Noi o sa ne respectam insa programul de pichetari si mitinguri”, a declarat Gabriel Dragomir, presedintele filialei Buzau a Sindicatului Politistilor.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii