Soferul lui Vantu, plangere penala impotriva procurorului Marius Iacob   octombrie 12th, 2010

Avocatul lui Stoian il acuza pe procurorul Iacob ca a divulgat presei informatii din dosar (Foto: gandul.info)

Avocatul lui Alexandru Stoian, soferul lui Sorin Ovidiu Vantu, a depus o plangere penala impotriva procurorului Marius Iacob, pe care il acuza ca retinerea clientului sau, in dosarul in care este cercetat alaturi de oamenii de afaceri S.O. Vantu si Ovidiu Turcan, s-a facut cu incalcarea prevederilor legale, informeaza Romania Libera.

In plangere se face referire si la motivarea deciziei din 16 septembrie a Curtii de Apel Bucuresti de eliberare din arest, potrivit careia nu exista indicii sau probe ca Stoian a savarsit faptele pentru care este cercetat.

La jumatatea lunii septembrie, avocatul lui Alexandru Stoian a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o plangere impotriva procurorului-sef Marius Iacob, plangere care a fost transmisa Inspectiei Judiciare si care viza modul in care referatul cu propunerea de arestare in dosarul Vantu a ajuns in mass-media.

Sorin Ovidiu Vantu, omul de afaceri Octavian Turcan si soferul lui Vantu, Alexandru Stoian, sunt cercetati inca din decembrie anul trecut in dosarul privind fuga din tara a lui Nicolae Popa. Cei trei au fost retinuti pe 9 septembrie, fiind ulterior arestati, prin decizia Tribunalului Bucuresti.

La 16 septembrie insa, Stoian, Vantu si Turcan au fost eliberati, dupa o saptamana petrecuta in arest.

A.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii