Traian Basescu a primit-o pe Angela Merkel la Cotroceni   octombrie 12th, 2010

roembus.org

Presedintele Traian Basescu a primit-o marti, la Palatul Cotroceni, pe sefa Executivul german, Angela Merkel, transmite NewsIn. Potrivit Administratiei Prezidentiale, cei doi vor purta convorbiri oficiale pe teme ce tin de dezvoltarea cooperarii bilaterale, in contextul relatiilor directe si in interiorul Uniunii Europene si NATO, si de principalele subiecte de interes comun de pe agenda regionala si internationala.

Discutiile oficiale dintre Basescu si Merkel vor fi precedate de convorbiri tete-a-tete, precizeaza NewsIn. La finalul intalnirii, la ora 12.45, cancelarul german si presedintele Romaniei vor sustine o declaratie comuna de presa. Ulterior, Angela Merkel va participa la un dejun oficial oferit de seful statului roman.

Presedintele Traian Basescu este insotit de ministrul de Externe Teodor Baconschi si de ambasadorul Romaniei la Berlin, Lazar Comanescu. Din delegatia cancelarului Angela Merkel fac parte ambasadorul german la Bucuresti, purtatorul de cuvant al Guvernului Federal si mai multi consilieri.

Angela Merkel a inceput, marti, a doua vizita in Romania de cand este sef al guvernului de la Berlin, prima prezenta fiind prilejuita de summitul NATO din aprilie 2008. Vizita lui Merkel la Bucuresti are loc in contextul in care Romania si Germania marcheaza, in 2010, 130 de ani de relatii diplomatice.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii