Turcan: Opozitia vrea sa legitimeze o „lovitura de stat permanenta”   octombrie 12th, 2010

Foto:romanialibera.ro

Deputatul PDL Raluca Turcan sustine ca opozitia practica o greva parlamentara „mascata” prin absentele din plenul Camerei Deputatilor, legitimand o „lovitura de stat permanenta”. Intr-o postare pe blogul personal, Turcan il acuza pe liderul PSD Victor Ponta ca „are un comportament iresponsabil”, informeaza NewsIn.

„Ceea ce se intampla zilele astea in Parlament e o greva parlamentara mascata. E adevarat ca Parlamentul e o institutie a dezbaterii si nu a consensului. Dar Parlamentul nu poate fi si o institutie a boicotului. (…) Chiar daca nu e la putere, opozitia are o responsabilitate importanta, cea de a asigura functionarea democratiei”, scrie Turcan, apreciind ca opozitia, prin refuzul de a participa la lucrarile Parlamentului, „pune sub semnul intrebarii jocul democratic”.

„Se pare insa ca PSD si PNL vor sa legitimeze altceva: lovitura de stat permanenta. In optica PSD si PNL, e OK sa fii tot timpul revoltat si gata de manifestatii, de greve, de rasturnari de guverne si/sau de presedinti. Iar colaborarea minima – nu de esenta (unde pot exista divergente de opinii), ci pe proceduri si reguli – e denuntata, fiindca in aceasta optica tot ce vine de la guvern, presedinte sau majoritatea parlamentara e rau”, afirma deputata democrat liberala. Ea spune ca „boicotul” opozitiei si refuzul de a participa la consultarile cu presedintele inseamna ca probabil isi doreste sa foloseasca „strada ca teren exclusiv de manifesare”.

In acelasi comentariu, deputata PDL lanseaza si un atac la adresa lui Victor Ponta, sustinand ca recentul accident de raliu in care a fost implicat „ne arata mai mult decat faptul ca dlui Ponta ii place riscul, ne arata un potential de comportament iresponsabil pe care n-ar trebui sa-l aiba niciun om politic cu responsabilitati insemnate”.

Marti, pentru a saptea oara in ultimele patru saptamani, deputatii PSD si PNL au parasit sedinta de plen, nemultumiti ca lucrarile sunt conduse de Roberta Anastase, si au catalogat drept „jignitoare” avertismentele PDL privind taierea indemnizatiei pentru absente. (L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii