Vasile Blaga a anuntat ca va candida la sefia PDL daca „se tensioneaza lucrurile”   octombrie 12th, 2010

Foto:realitatea.net

Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, a declarat marti, la Interviurile Gandul, ca va candida la sefia PDL daca „lucrurile se vor tensiona in partid”, la interventia „unor colegi” care se grabesc sa arda etapele pentru a accede la functiile supreme din formatiunea democrat liberala. Blaga sustine ca acest anunt nu reprezinta „o amenintare” si ca totul va depinde de felul cum vor evolua lucrurile in partid, potrivit site-ului ziarului Gandul.

 

„Daca lucrurile nu se desfasoara normal in interiorul partidului, n-am motive sa cred in acest moment ca ele nu se vor desfasura asa. Cu dezbateri interne, asa cum e normal in partid, pentru ca eu fac mari diferente intre liberalism si libertinaj in exprimarea opiniilor. Pana la urma in partid am venit de buna voie. Daca lucrurile se vor tensiona in sensul in care probabil unii colegi, fara a urma pasii normali in partid, vor dori sa imprime o anumita directie partidului, da, e posibil orice”, a precizat democrat liberalul intrebat daca este posibila o candidatura a sa la sefia PDL. Blaga a sustinut insa ca functia pentru care ar dori sa candideze la Congresul PDL, din martie 2011, ar fi aceea de secretar general. „Functia de secretar general o cunosc cel mai bine, dar o sa vedem”, a spus fostul ministru de Interne.

Declaratiile fostului ministru de Interne vin in contextul in care vechea garda a PDL, formata din Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu a facut in aceasta toamna un pas inapoi, prin demisia din guvern. Iesirea celor trei din Cabinetul Boc s-a facut concomitent cu lansarea Elenei Udrea spre varful ierarhic al partidului si cu cresterea in influenta a primarului Aradului, Gheorghe Falca, cel care l-a si impus, de altfel, pe Traian Igas ca inlocuitor al lui Blaga la sefia Internelor, noteaza ziarul Gandul.

Rugat sa mentioneze cateva nume ale unor persoane noi ce ar putea ajunge in conducerea partidului, Vasile Blaga a afirmat: „Eu nu o sa nominalizez niciodata pe nimeni. Eu discut de principii. Am spus in permanenta tuturor: te poti impune daca partidul te vrea. Incercari de a avea o notorietate pe fel de fel de interventii pe bloguri si ai notorietate doar cand dai in partid…. I-as ruga pe toti acesti oameni care au incercat sa-si faca multa notorietate lovind in partid sa vada cum stau cu increderea cetatenilor”.

Blaga a refuzat sa spuna daca cel pe care l-ar promova in PDL este Teodor Baconschi, declarand ca „eu nu imping in fata pe nimeni”.(L.P.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii