Baconschi lanseaza miercuri Fundatia Crestin-Democrata   octombrie 13th, 2010

gov.ro

Ministrul de Externe Teodor Baconschi, care a aderat in septembrie la PDL, isi va lansa, miercuri seara, la Ateneu, proiectul Fundatia Crestin-Democrata, prin care isi propune reunirea pedelistilor cu idei crestin-democrate. La eveniment este asteptat sa participe si presedintele Traian Basescu, insa prezenta acestuia nu este deocamdata certa.

Comentand pe marginea fundatiei lui Baconschi, jurnalistii de la Gandul afirma ca miza impingerii in fata a lui Baconschi  este refacerea imaginii PDL, prabusit in increderea populatiei, si ca scopul pe termen lung este pregatirea sa ca viitor candidat la presedintie. In plus, ideea lansarii unui nou curent ar putea sterge unele disensiuni din interiorul PDL. Gandul mai aminteste ca ministrul de Externe a anuntat inca din vara ca doreste sa regrupeze taberele din PDL, el “promitand ca va gasi ‘toate formulele de complementaritate pentru ca sensibilitatea liberala si cea crestin-democrata sa poata coabita”.

 Deasemenea, pe 28 septembrie, cand si-a anuntat aderarea la PDL, Baconschi afirma ca  “Ma alatur PDL cu un sentiment de responsabilitate, cu optimism si cu neclintita incredere in principiile dreptei. Ma asociez unui partid pe care-l vreau improspatat si modelat de valorile Partidului Popular European. Intru in politica intr-un moment de mare dificultate economica, sociala si morala, dar port cu mine un indreptatit mesaj de speranta”.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii