Cristian Mungiu, dezamagit ca “ultima grija a guvernantilor este cultura”   octombrie 13th, 2010

Cristian Mungiu la B1 TV

Regizorul Cristian Mungiu a declarat in aceasta seara, la emisiunea ”2+1”, de la B1 TV, ca cinematografia romaneasca a ajuns sa fie cel mai bun produs de export al Romaniei, dar guvernantii nu au avut initiativa sa foloseasca acest moment pentru a construi o structura solida de promovare a filmului romanesc. „Dezamagirea noastra este ca ultima grija a guvernantilor este cultura si ultima grija din cultura este cinematografia, ceea ce este nedrept”, a spus Mungiu.

„Pe mine ma deranjeaza la politicieni ca trebuie sa suplinim noi o lipsa de structuri si de initiativa. Cinematografia romaneasca este cel mai bun produs de export al Romaniei, la acest moment. Am adus cinematografia romaneasca in acest punct de vizibilitate si trebuia sa se profite de momentul acesta dar nu s-a construit nimic ( …)  Totul ajunge la politica in Romania. Ajungem sa depindem mereu de cine e ministrul Culturii, de cata putere are, de ce coalitie are in spate”.

„Avem mai multi spectatorii in strainatate decat acasa pentru ca nu mai există o retea de sali de cinema in Romania. Poti sa intri pe piata de multiplexuri, dar acolo e mai complicat să vii să concurezi cu filme 3D”, a mai declarat regizorul la B1 TV.

D.C.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii