Franta isi va adapta legislatia privind libera circulatie   octombrie 13th, 2010

Foto: antena3.ro

Franta isi va adapta legislatia privind libera circulatie la cerintele Comisiei Europene, care a amenintat autoritatile de la Paris cu o procedura juridica in urma disputelor legate de expulzarea romilor, a declarat ministrul Imigratiei, Eric Besson, relateaza Mediafax.
„Avand in vedere ca ea (Comisia Europeana) are indoieli cu privire la transpunerea Directivei 2004/38 (privind libera circulatie a cetatenilor UE), vom adapta legislatia noastra pentru a tine cont de remarcile acesteia”, a declarat Besson. „Nu trebuie sa supralicitam diferendul pe care-l avem”, deoarece, „in fapt, Franta o aplică, pentru ca principiile generale de drept ne conduc, spre exemplu, la tratamentul individual al persoanelor”, a adaugat ministrul.

Besson se asteapta ca dialogul pe aceasta tema cu Bruxelles-ul sa se incheie si promite ca Franta va prezenta dovezile necesare pentru a demonstra ca, in timpul repatrierilor romilor in Romania si Bulgaria, din august, s-a practicat un tratament individual.

Comisia Europeana a decis, luna trecuta, sa declanseze o procedura impotriva Frantei pentru netranspunerea corecta in dreptul national a unei directive UE din 2004 privind libera circulatie a cetatenilor, in urma problemelor cauzate de expolzarea romilor. CE a cerut Frantei sa demonstreze, pana la jumatatea acestei luni, ca aceste actiuni nu au avut un caracter discriminatoriu.

Procedura, odata lansata, poate duce la o eventuala sesizarea a Curtii Europene de Justiţie (CEJ).

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii