Rusia cere OSCE sa nu intervina in politica interna a Moldovei   octombrie 13th, 2010

europalibera.org

Reprezentantul permanent al Rusiei la Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa, Anvar Azimov, a declarat, in fata Consiliului Permanent al Organizatiei, ca misiunea OSCE la Chisinau acorda o prea mare atentie problemelor de politica interna ale Republicii Moldova, relateaza Unimedia, citata de NewsIn. El a subliniat ca mandatul OSCE trebuie sa se axeze pe solutionarea conflictului transnistrean.

„Misiunea OSCE acorda o prea mare atentie problemelor politice interne ale Republicii Moldova si razboaielor interpartinice, in timp ce prioritatea principala, potrivit mandatului sau, trebuie sa fie incurajarea progresului in atingerea unei solutii politice a problemei transnistrene”, Anvar Azimov. „Masurile intreprinse de Chisinau si Tiraspol nu sunt intotdeauna echilibrate. Astfel, actiunile uneia dintre parti sunt calificate drept pragmatice si profesioniste, iar ale celeilalte – drept neserioase. Este putin probabil ca o atare atitudine va contribui la intelegerea reciproca si va restabili increderea intre parti. Acestea fiind spuse, apelez la conducerea misiunii sa abordeze echilibrat si obiectiv situatia de pe ambele maluri ale Nistrului”, a adaugat reprezentantul Rusiei in OSCE.

Dupa cum aminteste NewsIn, seful misiunii organizatiei la Chisinau, ambasadorul Philip Remler, a anuntat saptamana trecuta ca OSCE va trimite o misiune de observatori in Republica Moldova pentru a monitoriza alegerile parlamentare care vor avea loc in 28 noiembrie. Totodata, Remler si-a exprimat speranta ca alegerile parlamentare anticipate si campania electorala nu vor impiedica continuarea activitatilor in cadrul procesului de reglementare a conflictului transnistrean.
(I. B.)

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii