Voronin: Relatiile moldo-romane se vor baza pe respect, daca PCRM castiga alegerile   octombrie 13th, 2010

karadeniz-press.ro

Presedintele Partidului Comunistilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a asigurat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca in cazul in care PCRM va ajunge la guvernare in urma alegerilor anticipate din noiembrie, “relatiile cu Romania vor fi construite in baza principiului de respect reciproc”. Fostul lider moldovean a precizat ca formatiunea sa spera in victorie la alegerile anticipate din 28 noiembrie, dar a refuzat sa precizeze cate procente ar putea obtine PCRM, relateaza OMEGA, consultat de NewsIn.

„Relatiile cu Romania vor fi construite asa cum trebuie sa fie relatiile intre statele vecine, in baza principiului de respect reciproc, recunoasterii suveranitatii, integritatii teritoriale, in baza unui tratat internaţional serios. Asa vom construi relatiile cu Romania”, a asigurat marti Vladimir Voronin, care nu a facut nicio referire la potentialii candidati ai PCRM pentru functia de presedinte al tarii.

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, liderul comunist a reiterat ca partidul sau exclude aliantele postelectorale cu formatiunile din Alianta pentru Integrarea Europeana (AIE), coalitia proeuropeana aflata la guvernare la Chisinau. Potrivit lui Voronin, PCRM se va coaliza numai cu partidele care ii sprijina platforma electorala, si nu cu oponentii.  Voronin a respins si speculatiile privind o posibila alianta cu Partidul Democrat, condus de fostul membru al PCRM, Marian Lupu.

Fostul presedinte moldovean a mai precizat marti ca, spre deosebire de campania electorala de anul trecut, in aceasta campanie PCRM va participa la dezbaterile televizate.

Alina Olteanu

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii