Eurodeputatul Victor Bostinaru: PDL interpreteaza discretionar regulamentul Parlamentului Romaniei   octombrie 20th, 2010

Luni, 18 octombrie, Comisia de Aparare a Parlamentului Romaniei a votat cu 16 voturi pentru, 15 impotriva si o abtinere, o recomandare de eliminare din Strategia Nationala de Aparare a catalogarii presei ca vulnerabilitate a statului roman. O recomandare identica fusese facuta saptamana trecuta presedintilor celor doua camere ale Parlamentului de catre liderii a trei din cele mai importante grupuri politice din Parlamentul European. Eurodeputatii reaminteau obligatia statelor membre de a adopta legi care sa nu vina in conflict cu valorile si normele juridice ale Uniunii Europene.

Cu toate acestea, membrii PDL au afirmat ca erau necesare 17 voturi pentru retrimiterea Strategiei Nationale la Cotroceni, cifra care, conform regulamentului Comisiei este necesara doar in cazul amendamentelor si nu in cazul unei recomandari.

Eurodeputatul Victor Bostinaru si-a exprimat consternarea si dezamagirea pentru votul de luni al coalitiei de guvernare din Comisia de Aparare. Conform eurodeputatului „PDL-ul a ramas atasat pe linia fraudelor consacrate de Roberta Anastase, practici prin care se schimba rezultatul votului sau se interpreteaza in mod discretionar regulamentul”.

De asemenea, Victor Bostinaru s-a declarat revoltat de pozitia adoptata de reprezentantii UDMR cu atat mai mult cu cat acestia au afirmat constant, incepand cu anii ’90, sprijinul pentru libertatea presei si cred ca este in interesul lor si al minoritatilor nationale in genere, ca aceasta libertate sa nu fie violata de masuri autoritare sau dictatoriale. In ceea ce priveste pozitia UNPR, nu ma surprinde ci doar reconfirma, daca mai era necesar, ca acesta este instrumentul servil al presedintelui Traian Basescu”.

Ramane insa o intrebare: care este motivatia pentru care acesti oameni incalca regulile fundamentale ale statului democratic, sfideaza Tratatul de la Lisabona si Conventia Europeana a Drepturilor Omului, precum si reactiile oficiale extrem de critice ale Parlamentului European? Raspunsul nu poate veni decat de la presedintele Romaniei, Traian Basescu” a conchis eurodeputatul.

Bucuresti, 20 octombrie 2010

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii