Galceava: Prigoana, acuzat de bosii TVR ca face in parlament jocurile fiului   noiembrie 17th, 2010

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Deputatul PDL Silviu Prigoana este noul inamic public al TVR, dupa ce o lege propusa de el a trecut tacit printr-o camera a Parlamentului, iar televiziunea publica risca sa ramana fara trei canale abia infiintate, TVR 3, TVR International si TVR Info.

Cazul Prigoana s-a discutat in sedinta Consiliului de Administratie al TVR, si nu in termeni foarte magulitori, presedintele Alexandru Lazescu si membrul Traian Barbulescu acuzandu-l, in discutii, pe Silviu Prigoana ca doreste desfiintarea TVR 3 si TVR Info pentru a degreva societatile de cablu de obligativitatea transmiterii lor si a face, implicit, loc pentru noua televiziune a fiului sau, Honorius, a carei licenta a fost recent obtinuta. “La vreo saptamana dupa ce a bagat proiectul ala, fiul lui a facut tot posibilul sa obtina licenta TV” a spus Barbulescu, potrivit unor surse din CA. In plus, deputatul a fost acuzat ca, legiferind in domeniul audiovizualului, se afla si intr-un soi de incompatibilitate, dat fiind ca familia sa are afaceri de acest tip.

In replica, Silviu Prigoana a declarat, pentru Inpolitics, ca este exclus orice interes personal in legea pe care a initiat-o, mai ales ca ea a fost depusa cu jumatate de an inainte ca fiul sau sa solicite licenta TV. “In plus, e aberant sa spui ca eu fac loc pe cablu pentru fiul meu in conditiile in care companiile de cablu au zeci de locuri goale in grila, pentru ca se pot transmite cca. 200 de canale prin cablu si nicio firma de la noi nu are atatea”.

El afirma ca adevaratul motiv pentru care a initiat legea este lipsa banilor: “Eu sunt membru al Comisiei de Munca din parlament si ma ciocnesc acolo de lipsa banilor pentru pensii si salarii, noi trebuie sa gasim solutii pentru oameni, iar domnii de la TVR cheltuie bani pe canale care au audiente inexistente. Am informatii ca vor sa lanseze trei noi canale TV, care vor inghiti si mai multi bani, dar nu se intreaba nimeni de unde sa suporte bugetul de stat aceste cheltuieli”. Deputatul spune ca va merge pana in panzele albe cu legea sa: “Daca ma enerveaza, le declar chiar razboi si ma apuc sa fac ordine mai serios in doemniul asta, al audio-vizualului, mai ales ca televiziunile pe care le-am facut eu la viata mea au rating mai mare decit toate canalele TVR la un loc”. Pana atunci, sa consemnam ca, spre ciuda lui Prigoana, parca, in aceeasi sedinta de CA, s-a pus la vot si s-au aprobat cheltuieli suplimentare pentru canalul TVR 3, pe care Lazescu il considera un pariu important care trebuie castigat.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii