Cazul Culcer arunca TVR in aer   noiembrie 25th, 2010

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Sedinta de CA cu scantei, azi, la TVR, din cauza scandalului produs de emisiunea difuzata de postul public in ziua inmormantarii lui Adrian Paunescu, motivul fiind acela ca jurnalista Rodica Culcer e la un pas de o sanctiune severa, care i-ar putea complica viitorul.

Dupa cum Inpolitics va informa in premiera, recent, Comisia de Etica a TVR a anlizat cazul emisiunii ”Ultima editie”, din ziua inmormantarii lui Adrian Paunescu, in care defunctul poet a fost martelat, efectiv, de eseistul Andrei Cornea, fara a exista si o a doua opinie in cadrul editiei amintite. Ancheta derulata de Comisia de Etica a TVR a stabilit, cu unanimitatea membrilor,  ca ”In emisiunea ”Ultima editie” din 7 noiembrie a fost incalcat articolului 9 din Statutul ziaristului din SRTv: „In prezentarea unor dispute de opinii, ziaristul va asigura prezenta partilor implicate””, dupa cum se arata in raportul inaintat Consiliului de Administratie. Membrii comisiei au fost pusi, insa, in imposibilitatea de a stabili vini individuale, in acest caz, din cauza refuzului producatoarei Antonela Ghemu de a se prezenta la audieri in repetate randuri. Situatia a fost complicata si mai tare de Rodica Culcer, directorul departamentului emisiunilor informative si de sport, care a postat un comentariu la un articol aparut pe siteul revistei ”Acum”, in care ea recunostea, cu seninatate, ca emisiunea in cauza a fost special aranjata contra lui Adrian Paunescu, ceea ce a generat un raport suplimentar al Comisiei de Etica.

Ce s-a intamplat dupa finalizarea raportului tine, de acum, de culisele institutiei. Mai precis, conform informatiilor intrate in posesia noastra, reprezentanti ai puterii in CA au exercitat presiuni asupra presedintelui Alexandru Lazescu sa faca in asa fel incat raportul comisiei sa nu fie introdus vreodata pe ordinea de zi a CA, numai ca, fie din neglijenta acestuia, fie intentionat, acest lucru nu s-a intamplat, iar documentul a fost pus pe ordinea de zi in sedinta de astazi.

Situatia a devenit si mai exploziva dupa ce reprezentanti ai puterii in CA au amenintat ca, in contrapartida, vor pune pe tapet, tot azi, si cazul directorului TVR 2, Razvan Nicolescu, implicat in celebrul scandal sexual al prostituatelor de lux din Ialomita, dar care a scapat neatins. Un alt element care complica sedinta de azi e absenta lui Catalin Baba, reprezentantul guvernului in CA, fapt care ar putea inclina balanta in favoarea opozitiei, mai ales ca ancheta din TVR a fost ceruta oficial de catre PSD. Este posibil, insa, la fel de bine, ca reprezentanta PNL, Lucia Hossu Longin, suspectata de ceva vreme de o cam mare prietenie cu oamenii puterii, sa ”defecteze” la vot, iar Culcer sa scape basma curata. Va vom tine la curent cu derularea evenimentelor.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii