Rosca-Stanescu: “Se pregatesc noi stenograme cu Vantu pe piata”   noiembrie 28th, 2010

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu afirma ca puterea pregateste un nou lot de stenograme spre a fi aruncate pe piata media in zilele care urmeaza, si care ar contine convorbiri intre el si afaceristul Sorin Ovidiu Vantu.

“Am fost informat din mai multe surse ca, foarte curand, se va lansa pe piata un nou lot de stenograme, care vor contine discutii ale mele cu Sorin Vantu” spune jurnalistul, pentru Inpolitics. “Problema nu e ca asemenea stenograme nu ar putea exista, pentru ca eu unul, recunosc, sunt prieten bun cu Vantu si vorbim cam o data la doua zile, ne vizitam, vine si pe la mine acasa, deci avem relatii destul de stranse. Adevarata problema – si aici sunt cu adevarat curios – e daca acele interceptari si transcrieri sunt reale sau fabricate, pentru ca, se stie, serviciile secrete de la noi detin, deja, aparatura tehnica necesara pentru a sintetiza voci umane si a crea dialoguri inexistente. Deci vreau sa vad daca ce mi se va atribui in acele transcrieri are legatura cu realitatea si in functie de acest lucru voi lua o decizie legata de o eventuala actiune ulterioara”.

Ziaristul afirma ca transcrierile respective, daca sunt autentice si nu contrafacute, nu pot avea, in mod categoric, nimic exploziv in continut, dintr-un motiv foarte simplu: “Eu stiu ca sunt interceptat de ani de zile, asa ca am grija ce vorbesc la telefon, mai ales cu Sorin Vantu”. Rosca-Stanescu spune ca nu e exclus ca aruncarea stenogramelor pe piata sa aiba legatura cu lansarea, in cursul saptamanii viitoare, a unui nou trust de presa on-line, pe care il pastoreste, si care va contine opt ziare electronice si sute de siteuri si bloguri.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii