Cadoul de Craciun al lui Basescu: Turcan, avansat consilier prezidential   decembrie 24th, 2010

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Traian Basescu il recompenseaza de Craciun pe purtatorul sau de cuvant, consilierul de stat Valeriu Turcan, cu o avansare la statutul de consilier prezidential, ceea ce inseamna echivalentul unui rang de ministru si o sporire a salariului. Numirea a fost semnata ieri si devine valabila de la data de 1 ianuarie 2011.

Prin avansarea lui Turcan de la consilier de stat la consilier prezidential, ”guvernul” de la Cotroceni al lui Basescu ajunge la 11 nume, ceilalti fiind Iulian Fota (Securitate Nationala), Stefan Deaconu (Constitutional Legislativ), Sebastian-Laurentiu Lazaroiu (Planificare si Analiza Politica), Anca Ileana Ilinoiu (Relatii Internationale), Leonard Orban (Afaceri Europene), Bujor-Bogdan Teodoriu (Politici Economice si Sociale), Corina Alexandrina Gatej (Departamentul Mediul de Afaceri Intern si International), Virgil Paunescu (Sanatate Publica), Alexandru Gheorghe Gussi (Educatie si Cercetare), Peter Eckstein-Kovacs (Minoritati Nationale).

In ciuda crizei, trebuie remarcat ca este un  numar aproape dublu fata de numarul consilierilor din mandatul lui Iliescu, care s-a limitat in ultimul sau mandat la sase oameni, in timp ce Emil Constantinescu a avut doar sapte, dar nu concomitent, avand loc si inlocuiri. In primul mandat, Basescu a avut 16 consilieri prezidentiali, dar nu concomitent, ci insumati, date fiind demisiile numeroase din functie. In luna iunie, potrivit relatarilor presei, Turcan avea salariul de 4.693 lei net, in timp ce un consilier prezidential cistiga 5.361 lei, ceea ce inseamna ca familia Turcan isi sporeste veniturile, de la 1 ianuarie, gratie acestei avansari.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

decembrie 24th, 2010 at 17:47
d-usa-atlanta spune:

Oare cand il va numi si pe fratele sau Mirciulica in vre-o functie ? Dar pe doamna Maria ?
Incet dar sigur incepe sa semene cu Lukasenco !
Sa traiesti bine,popor roman.