Profetii sumbre: “2011 va fi o catastrofa economica pentru Romania”   decembrie 31st, 2010

de Razvan Gheorghe, Inpolitics

Anul 2011 va reprezenta “o adevarata catastrofa economica pentru Romania” deoarece vom avea criza datoriilor  din banci, piata imobiliara se va eroda, exportul se va diminua si somajul va creste in conditiile in care datoriile externe ale tarii se acumuleaza in continuare, sustine sociologul clujean Vasile Dancu, in exclusivitate pentru Inpolitics. Fostul strateg al PSD enumera, totodata, o serie de concluzii ale unui amplu studiu IRES, elaborat pe parcursul lunii decembrie 2010, care va fi dat publicitatii in zilele următoare.

Esecul solutiei politice
“IRES a elaborat un bilant al anului 2010, un bilant in care am analizat si care sunt asteptarile oamenilor pentru perioada care urmeaza. Este vorba despre un studiu amplu care ia in considerare multe dintre activitatile umane: achizitii, imprumuturi, datorii, indeletniciri. Din cate stiu, o asemenea analiza centrata pe o harta a comportamentelor umane nu a mai fost facuta la noi. Cel mai probabil, IRES va da publicitatii aceasta analiza in cursul saptamanii urmatoare. Pentru 2011, romanii penduleaza intre un realism tragic si un pesimism extrem. A scazut drastic increderea in toate institutiile statului, in toata clasa politica. In general, solutia politica pierde. Pentru Guvern nu este atat de rau ca oamenii se asteapta la ceva rau pentru anul care urmeaza, deoarece, cu toate eforturile politice, situatia va fi una dramatica. De asemenea, am inregistrat o lipsa de incredere care, in 2010, a realizat un blocaj aspirational in randurile indivizilor”, ne-a explicat sociologul.

Bunul simt al romanilor a invins expertizele Comisiei Europene
Vasile Dancu sustine ca bunul simt al romanului neaos, care nu s-a increzut in predictiile specialistilor ce sustineau la unison ca in 2009 si in 2010 va exista o oarecare crestere economica, a fost cu mult mai eficient decat nenumaratele expertize ale specialistilor. “Toate prognozele specialistilor care sustineau in anul 2008 ca in 2009 si 2010 va exista in Romania o crestere economica, au fost sortite esecului. Nu a avut dreptate nici BNR, nici Comisia Europeana si nici FMI. In schimb, bunul simt al roamanului care nu  a crezut in acest tip de expertize a fost cat se aproape de tristul adevar. Personal, cred ca anul 2011 va reprezenta o adevarata catastrofa economica pentru Romania. Vom avea criza datoriilor din banci, piata imobiliara se va eroda, exportul se va diminua si somajul va creste in conditiile in care datoriile externe ale tarii se acumuleaza in continuare. Va disparea si iluzia cresterii economice prin consum.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

4 comentarii

ianuarie 1st, 2011 at 07:05
Petre S spune:

De ani de zile incerc sa deschid ochii romanilor asupra celei mai mari calamitati din intreaga lor istorie. Din nefericire canalia securista a reusit ceea ce pana si Ceausescu n-a indraznit: sa rapuna natiunea romana, sa o distuga din temelie. La cei 100 de miliarde de Euro datorie, adica de cca 3 ori mai mult in 30 de ani, sa nu cumva sa credeti ca ar mai fi vreo scapare. Imi pare nespus de rau, dar mai bine calea aleasa de D-l Sobaru, decat complicitatea resemnata a unei populatii imbecilizate. Va urez totusi La Multi Ani, dar nu asa. DECAT SCALVI SERVIND RESTAURATIA SECURISTULUI, MAI BINE HOTARATI-VA ODATA, ORI EL OR VOI. ACUM! Puneti mana pe arme, aratati-i criminalului chior ca inca v-a mai ramas ceva demnitate in voi. Sau inca mai astptati un Ilici cu inca o lovitura de stat care sa va scape de nemernic? Nu uitati dragii mei: FIECARE NATIE ARE CONDUCATORII PE CARE-I MERITA.

ianuarie 1st, 2011 at 10:55
Paul Snaider spune:

DECAT SCALVI SERVIND RESTAURATIA SECURISTULUI, MAI BINE HOTARATI-VA ODATA, ORI EL OR VOI. ACUM! Puneti mana pe arme, aratati-i criminalului chior ca inca v-a mai ramas ceva demnitate in voi. Sau inca mai astptati un Ilici cu inca o lovitura de stat care sa va scape de nemernic? Nu uitati dragii mei: FIECARE NATIE ARE CONDUCATORII PE CARE-I MERITA.
Petre-adevar graieste

ianuarie 2nd, 2011 at 03:37
Huhu spune:

Foarte corect Petre S., la Cotroceni e un monstru ‘uman’ ca toti monstrii umani, tatarii din care-si are blestemata origine, ptiu!

ianuarie 3rd, 2011 at 10:58
noname spune:

Moarte porcului de basescu !