Basescu salvatorul   ianuarie 23rd, 2011

Oricat de sceptic sunt in legatura cu prestatia sefului statului roman, oricat de mult il condamn pentru raul facut acestei tari, de aceasta data prefer sa fiu optimist. Sa-mi imaginez ca, spunand “nu” procedurii de recalculare a pensiilor, el a fost de buna-credinta. Si ca, in ultimul moment, a salvat democratia de la derapajul spre dictatura produs in ziua de vineri, 21 ianuarie 2011. Voi analiza situatia din aceasta perspectiva.

Prin urmare, noi traim in singurul stat din lume care si-a permis sa taie pensii. Singurul stat din lume care nu a respectat un contract derulat, pe parcursul unor decenii, cu propriii sai cetateni. Nu exista precedent intr-o asemenea manopera incorecta a unui guvern. Sper ca nici in viitor, in vreun stat de pe mapamond, sa nu se ajunga la repetarea acestei istorii. Pentru ca pensia nu este altceva, dincolo de contractul incheiat de stat cu fiecare cetatean in parte, decat o proprietate. A incalca unilateral dreptul la proprietate este o ilegalitate. Care trebuie pedepsita penal. Iar ilegalitatea s-a produs in Romania. Pensiile au fost taiate. Nenumarate persoane au primit mai putini bani decat era intelegerea lor cu statul.

Cititi mai mult pe CorectNews

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

ianuarie 24th, 2011 at 12:19
Gh.Rancea spune:

Ranjetul ironic al domnului presedinte ca si prezentarea „deciziei” sale dintr-o parcare auto, ma face sa apreciez ca domnia sa ne-a prezentat o farsa. In fond, se doreste ca sub masca corectarii „pensiilor nesimtite”, se doreste in fapt desfiintarea pensiilor ocupationale. Ce nu am inteles inca, nu inteleg cum doresc „administratorii” de astazi sa-si restabileasca „capitalul electoral” pentru viitoareaa campanie din 2012. Cu siguranta ca miza tuturor actiunilor vizeaza acest eveniment de insemnatate majora pentru ei.