Socant: secretar de stat in MAI suspectat de afectiuni psihice severe   ianuarie 25th, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Senatorul PSD Valer Marian, vicepresedinte al Comisiei pentru Abuzuri, i-a adresat o interpelare ministrului de Interne, Traian Igas, in care ii cere sa raspunda la cateva intrebari, una dintre ele viziand sanatatea mentala a unui inalt demnitar din MAI.

Astfel, Valer Marian afirma, in document, ca proaspat numitul in functia de secretar de stat in MAI, chestorul Ioan Dascalu, este suspectat de autism. Senatorul a dezvoltat subiectul, pentru Inpolitics, afirmand ca, din informatiile sale, este vorba fie de autism, fie de Alzheimer, simptomele fiind asemanatoare, pana la un punct”Am primit foarte multe informatii de la persoane care au lucrat cu dl.Dascalu si care, toate, ridica mari semne de intrebare asupra sanatatii mentale a domniei sale. Mai exact, dl.Dascalu are momente dese in care pierde, temporar, contactul cu realitatea, avand priviri fixe, ratacite, iar apoi nu stie ce s-a intamplat in intervalul respectiv. De fapt, acea privire fixa poate fi remarcata de oricine si, ea insasi, e in masura sa dea de banuit. Exista numeroase cazuri, mi s-a spus, in care el s-a remarcat prin uitarea completa a sarcinilor pe care le avea de indeplinit, de la o ora la alta, sau un caz si mai ciudat, cand a plecat, brusc, in concediu uitand sa faca vreo cerere sau sa anunte pe cineva ca pleaca. Nici macar nu si-a pus in ordine lucrurile pe birou. A plecat, pur si simplu. Dupa un timp, a sunat de undeva, de la mare, si si-a rugat colegii, senin, sa ii inchida fisetul, abia atunci aflandu-se ca isi luase concediu, cu de la sine putere”.

Senatorul spune ca Dascalu nici nu este politist de cariera, ci inginer, el intrand in sistem gratie faptului ca a fost coleg de facultate cu Gheorghe Falca, baronul PDL al Aradului, iar sotia sa a fost secretara fostului vicepremier Gheorghe Seculici, socrul lui Falca. ”Lumea apreciaza ca in CV-ul sau figureaza ca a lucrat inclusiv in Kosovo, dar putini stiu ca dl.Dascalu a fost trimis acolo de sefii sai doar ca sa scape de el, pentru ca era incapabil sa execute vreo sarcina de serviciu” mai spune senatorul PSD. El mai crede ca afectiunea lui Dascalu nu a fost depistata pana acum oficial, intre altele si pentru ca in MAI nu se mai fac controale medicale la toate nivelurile, asa cum se obisnuia altadata.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

ianuarie 28th, 2011 at 02:22
Cosmar spune:

„pierde, temporar, contactul cu realitatea, avand priviri fixe, ratacite, iar apoi nu stie ce s-a intamplat in intervalul respectiv”===as zice epilepsie.