Guvernul angajeaza valuri de procurori   ianuarie 31st, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Miscare spectaculoasa a guvernului Boc: desi solicitarile ministerului Public privind noi angajari de procurori au fost mai mereu ignorate, in ultimii ani, ceea ce a dus la o supraincarcare cu dosare, iata ca, brusc, se da unda verde pentru o sporire spectaculoasa a randurilor acestora, in cadrul Directiei de Combatere a Crimei Organizate si a Terorismului, exact cand alte institutii fac concedieri pe banda.

Semn ca vin vremuri interesante, iar speculatiile analistilor, cum ca Basescu revine in forta la mesajul anti-coruptie, in anul preelectoral, ar putea fi justificate.
Concret, o hotarare a guvernului, cu numarul 54, de acum cateva zile, stabileste ca DIICOT primeste dreptul de a angaja nu mai putin de 50 de noi procurori, ceea ce reprezinta o crestere a efectivelor  cu aproape un sfert. 20 din cele 50 de posturi vor fi ocupate in zilele urmatoare, potrivit deciziei semnate de ministrii Finantelor, Muncii si ai Justitiei, iar restul de 30, dupa 1 august. Pentru al doilea val de procurori, HG-ul amintit prevede chiar o suplimentare a bugetului Ministerului Public, semn ca lucrurile sunt serioase. Reamintim ca ultimele solicitari ale ministerului amintit de suplimentare a procurorilor dateaza din toamna anului trecut, ele fiind aprobate, dupa cum se vede, in acest moment.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii