Nimic sfant – Cum a ajuns Dumnezeu agent electoral pentru Basescu   februarie 15th, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

In preajma alegerilor prezidentiale din 2009, intre multele metode de convingere a electoratului sa voteze cu Traian Basescu si nu cu Mircea Geoana ori Crin Antonescu s-a numarat una extrem de “neortodoxa”, desi are stransa legatura cu Biserica.

Concret, in perioada alegerilor, au fost postate pe Youtube o serie de clipuri religioase, care rezista eroic si astazi, sub genericul “Cuvantul lui Dumnezeu pentru poporul roman” ori, in alta varianta, “Cuvantul lui Dumnezeu pentru Traian Basescu”, in care pe ecran se deruleaza texte crestinesti, citite teatral de o voce masculina. Numai ca, din loc in loc, textul scris a suferit niste mici ajustari, in sensul introducerii unor fraze care nu au legatura cu textul religios original si nici nu sunt citite de nevazuta voce. Insertiile au putina legatura cu ortodoxia si multa cu politica. Una pro-Basescu. Alte texte sunt pro-Basescu si anti-PSD din start, fara a mai fi nevoie de insertii.

Nu doar pe Youtube au fost postate asemenea materiale, ci si pe diverse alte siteuri, in special din Republica Moldova, pe unul dintre acestea, spre exemplu, figurand indemnuri de genul: “Nu da inapoi, popor roman! Nu-ti vrea decat binele cel ce sta acum carmaci pentru tine inaintea neamurilor de pe pamant, si e curat cu inima pentru tine si e darz cu duhul, chiar daca stricaciunea de pe pamant tine toate neamurile de pe el sub piedica de a nu mai putea omul pe nicaieri pentru Dumnezeu si cu El peste viata lui. O, neam roman, nu te vinde iarasi robiei fiarei rosii! Nu te da iar sa cazi in capcana duhului minciunii omului care-ti spune minciuna ca va fi pentru tine cu cele din el. O, e numai duh de trufie in cei ce se zbat acum cu razboi pe fata la portile tale ca sa puna mana pe carma corabiei romane prin valurile vremii de acum. Iata-i, isi marturisesc pe fata dorintele arzatoare de glorie a lor, si nicidecum grija lor de soarta ta, ci sunt porniti sa-si faca jocul propasirii lor, nu sa te scoata pe tine din cleste, tara Mea, neam roman”.

Pentru ca Traian Basescu sa izbandeasca in alegeri se mai spune si ca „Razboiul pentru rasturnarea lui e mare si e din intuneric, si e si la lumina. Eu, Domnul, lupt si inca voi lupta pentru binele tau intre toate relele care dau sa te prinda iarasi sub robie si voi sta de veghe cu ingerii si cu sfintii pe vatra ta si voi privi lucrarea ta, inima ta, si te voi insufla de la Mine tainic, caci razboiul cel impotriva ta este aprig, si nu impotriva celui de la carma ta se razboiesc acestia, ci impotriva binelui tau, o, tara Mea cea de azi”.

Evident, „fiara rosie” nu putea fi decat PSD si echipa lui Mircea Geoana, asa cum rezulta explicit si din postarile pe Youtube.

Marea intrebare este ce specialist portocaliu de campanie ar fi putut avea o minte atat de inventiva (sa nu spunem bolnava) pentru a se cobori pana la a-l plasa pe Traian Basescu in topul favoritilor lui Dumnezeu insusi, dovedind ca in politica nu mai e nimic sfant?

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii