Surse: Eugeniu Petrescu, audiat azi la DNA de un comando de procurori   februarie 16th, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

O echipa de anchetatori de la Satu Mare, condusa de procurorul sef al DNA Oradea, Marius Iancu, a descins aseara la Bucuresti, potrivit informatiilor intrate in posesia Inpolitics, pentru a-l audia, azi, pe, de acum, celebrul Eugeniu Petrescu, in dosarul mitei de la Halmeu.

Petrescu a fost citat spre audiere la Satu Mare, dar din cauza sanatatii lui precare s-a decis sa vina procurorii la Bucuresti. Anchetatorii vor sa afle de la Petrescu cine a beneficiat de grosul mitei de 430.000 de euro oferiti unor afaceristi cu influenta pe langa seful vamilor, Radu Marginean, pentru o numi in functie de sef al vamii din Halmeu pe Nicoleta Dobrescu. Reamintim ca, acum cateva zile, procurorii DNA care ancheteaza dosarul mitei de la Vama Halmeu au sustinut in fata instantei ca mita a fost luata „in numele si pentru un partid politic si un sef de institutie”. Procurorul de caz a spus ca „solicitarea unor sume atat de mari, respectiv 130.000 de euro si 300.000 de euro, in numele si pentru un partid politic, si un sef de institutie, lasand sa se inteleaga ca delegarea si numirea intr-o functie publica se face doar pe criterii politice si nu de competenta, este de asemenea in masura sa provoace in randul opiniei publice un sentiment de insecuritate si neincredere in institutiile statului”.

In aceste conditii, audierea lui Eugeniu Petrescu, un apropiat al lui Vasile Blaga despre care se afirma ca, in ultimii 2-3 ani s-a lipit la tabara lui Sorin Blejnar, seful ANAF, poate furniza elemente cruciale legate de felul in care mita de la vami ar fi putut ingrosa conturile de campanie ale PDL si, posibil, ale lui Traian Basescu. Presa ultimelor zile a relatat pe larg despre statutul misterios al lui Petrescu, fost vames cu vechime si proptele grele la varful PDL, care ar fi reprezentat, se pare, cureaua de transmisie a banilor intre vami si partid.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii