Scandal la TVR: Culcer, acuzata de jonglerii cu meciuri de fotbal   februarie 17th, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Rodica Culcer este protagonista unui nou scandal in televiziune, dupa ce s-a descoperit ca directia pe care o conduce a cerut aprobarea Comitetului Director pentru cumpararea drepturilor de transmisie ale unui meci deja difuzat la postul public, ceea ce reprezinta o ilegalitate crasa.

Concret, dupa cum se relateaza pe siteul realizatorului TV Stelian Damov, la ultima sedinta de Comitet Director, pe 9 februarie, Directia Emisiuni Informative si Sport – Departamentul Sport, condus de Culcer, a supus aprobarii incheierea unui contract intre SRTv si firma UFA SPORTS privind transmiterea, in direct pe canalul TVR 2, a doua meciuri amicale de fotbal pe care le va sustine reprezentativa Romaniei in zilele de 8 si 9 februarie 2011 in Cipru, conform notei nr. 115049/07.02.2011. Numai ca meciul de fotbal din data de 08.02.2011, ce urma a fi contractat, se disputase deja cu o zi in urma, iar contractul nu putea fi parafat, efectiv, decat pe 10 februarie, deci dupa doua zile de la disputare. Or, dupa cum in mod legitim se intreaba si realizatorul Stelian Damov, ce s-ar fi intamplat daca in Comitetul Director nu s-ar fi aprobat incheierea contractului?
El mai scrie ca “Transmiterea meciului, fara nicio baza legala, a obligat practic TVR sa incheie un contract. Aceasta Hotarare este cel putin ilegala, pentru ca este impotriva logicii si fizicii: nu poti sa hotarasti transmiterea unui meci pe care tu deja l-ai transmis cu o zi in urma! Asa cum scrie in Hotarare: doamna Culcer trebuie sa raspunda!”.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Nu exista comentarii