Cornel Itu: Scrisoare deschisa catre fratele maghiar   februarie 21st, 2011

Sper ca n-o sa te superi ca te numesc fratele meu. Pot sa-ti spun Attila, si  Béla, si Miklós, chiar si Kornél, ca sa fii chiar tizul meu. In fond, e o conventie. N-o sa folosesc cuvinte mari, ca scriu aceste cuvinte pentru ca traim pe acelasi loc geografic, ca Romania este sau ar trebui sa fie o mare familie. Incerc sa fiu doar firesc, familiar. Si sincer, in primul rand.

Amandoi avem o problema. Una imensa. Si care nu sufera amanare. Pe langa nenorocirile de fiecare zi, legate de preturile crescute haotic, pe langa faptul ca nu te poti culca linistit de grija a ceea ce-o sa se intample maine. Si problema aceasta care priveste viitorul, daca stam sa judecam, are treaba si cu preturile, si cu linistea somnului. Problema e ca tara este guvernata dezastruos. Neajunsurile economice numai naivii le pot pune doar pe seama crizei mondiale. Si tu nu cred ca esti un naiv.

Ce ma doare pe mine, cred ca te doare si pe tine. Numai ca exista o deosebire. Daca eu reprezint un partid de opozitie, tu, prin cei pe care i-ai votat, Attila, fara sa vrei si probabil fara sa te mai intrebe nimeni, cautionezi un guvern care distruge tara. Si vietile noastre, tizule Kornél. Iti place de ce se intampla in spitale, de ce se intampla cu pensionarii, de toata mizeria care ne inconjoara, ca invatamantul este la pamant? Dar oare ce nu mai este la pamant in afara institutiilor de forta, represive? Care sa fie eficiente ca sa ne dea in cap daca ne strigam pasurile, la o adica.

Attila, cand ai votat cu UDMR, ai sperat ca o sa fie mai bine. Pentru tine si copiii tai. Si este mai bine? Am ajuns slugile FMI, iar guvernul PD-L a ajuns sa fure din banii luati pe datorie. Datorie pe care va trebui s-o platim toti, si eu ca sunt in opozitie, si tu fiindca UDMR este la putere. Ce-o sa le zici copiilor tai, peste ani, cand o sa te intrebe de ce tot trebuie sa platim datorii? Ca  UDMR a fost la guvernare ca sa fure clica lui Basescu si Boc? N-o sa poti sa-i explici ca ai urmarit nu stiu ce drept al maghiarimii, acum cand maghiarimea are si universitate. N-o sa te creada. Si pe drept cuvant. Ba, s-ar putea ca peste ani sa nu mai fie nici un UDMR, deoarece este real riscul ca sa nu mai intre in Parlament daca isi mentine asocierea cu o gasca de hoti si incompetenti.

Kornél, daca nu iei atitudine urgent, copiii tai o sa te considere vinovat. Este un moment decisiv. Convinge-i pe parlamentarii din UDMR sa nu mai sustina PD-L-ul la guvernare. Sa se alature celor care iubesc aceasta tara, carora le pasa de ce se intampla cu ea. Ca ardelean, am crescut cu convingerea ca maghiarii sunt oameni dintr-o bucata. Ca iubesc legalitatea si echilibrul. Si Romania are nevoie de legalitate si echilibru.

Kornél, sper ca in aceste momente de rascruce sa judeci corect si sa actionezi.

Cu ganduri doar de bine,

Cornel Itu,

Deputat PSD

Vice-lider al Grupului PSD pe Ardeal

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

Un comentariu

februarie 21st, 2011 at 17:52
Huhu spune:

Maghiari, interesele voastre viitoare STRINGENTE, VA ORDONA SA PARASITI ALIANTA CU HOTII-ESCROCII PORTOCALII, ACUUUM!!!!!!!!!!