Miscari nauce: USL asteapta ungurii cu PRM in prag   februarie 21st, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Tensiune mare in jurul congresului UDMR din week-end, pentru ca noua conducere care va fi aleasa poate aduce o schimbare majora pe scena politica, in  cazul in care ar decide ca alianta cu PDL nu mai renteaza si e nevoie de o realipire la PNL si PSD. Iar USL abia asteapta acest moment, drept pentru care si-a maturat, dupa datina, pragul casei si l-a protapit acolo pe Vadim Tudor, pentru a juca rolul de maestru de ceremonii.

PSD a decis sa coopteze, pe sub masa, PRM-ul lui Vadim in alianta USL, probabil una dintre cele mai naucitoare miscari politice din ultima vreme. Sambata, s-a semnat protocolul de alianta intre organzatiile judetene din Ilfov, dupa cel semnat anul trecut, la nivelul Capitalei si alte trei la nivel judetean. Prezent la Antena 3, sambata, liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat ca saptamana asta se mai semneaza aliante in alte sase organizatii judetene din Moldova, ceea ce ridica totalul aliantelor la 11 judete.

Se fac aceste aliante fara stirea conducerii? Nu, pentru ca Victor Ponta saluta public alianta cu PRM si declara: “Va asigur ca orice organizatie are libertatea sa faca aliante la nivel local cu cine doreste atata timp cat nu este PDL. De ce ma intrebati pe mine? Nu sunt eu Robert Negoita. Daca dansul a considerat necesara colaborarea cu PRM  in interesul judetului este foarte bine din punctul meu de vedere. Atat timp cat organizatia lupta impotriva democrat liberalilor au dreptul sa se organizeze cu oricine”.

Din acest punct, nimeni nu prea mai intelege nimic, pentru ca PSD trage din rasputeri pentru a disloca UDMR din alianta cu PDL, or, este exclus ca ungurii sa se alipeasca unei structuri politice care contine si PRM.

Si cand face asta PSD? Exact in saptamana dinaintea congresului UDMR, desi ar fi putut astepta sa se pronunte un eventual refuz al maghiarilor si abia apoi sa semneze cu Vadim, pe principiul ca, oricum, nu mai are ce pierde.

Ce ar avea de castigat USL din cooptarea PRM, in acest moment? Partidul lui Vadim este extraparlamentar, nu are bani, resurse umane, are o imagine neacceptata in Occident si nu are, practic, nimic de oferit, in afara sprijinului catorva alesi locali, desi nu mai sunt combinatii importante de facut. Pentru a ne face o idee despre forta PRM reamintim ca protocolul de la Ilfov a fost semnat de vicepresedintele Marius Marinescu, pentru ca peremistii nici macar lider de organizatie nu au in judet.

Sa mai spunem ca alianta cu PSD Bucuresti a fost semnata, anul trecut, la fel de aiuritor, in conditiile in care PRM are o alianta valabila cu PDL care asigura acestuia suprematia in Consiliul General.
Una peste alta, miscarea de cooptare a PRM pare facut special, parca, pentru a tine UDMR la distanta, desi nu e clar de ce ar face USL asta.

In plus, e interesant de vazut ce parere despre introducerea PRM in USL va avea partidul lui Crin Antonescu. Deocamdata, vicele liberal Relu Fenechiu spune ca “Daca PSD decide sa acorde locuri PRM pentru alegerile locale si nationale, este strict problema PSD”.
S-ar putea sa nu fie “strict” problema PSD, insa. Iar electoratul liberal, si asa bulversat de alianta cu PSD, sa nu mai inteleaga chiar nimic.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

5 comentarii

februarie 21st, 2011 at 20:25
Huhu spune:

Mda, e grav, poate un lider, doi ai PSD SINT SANTAJATI CU DOSARE de BASESCU,S

februarie 22nd, 2011 at 10:16
latinist spune:

Acel electorat liberal, format din oameni nicidecum ingusti la minte, tind sa cred…sau sper cel putin, ar trebui in mod normal sa voteze o alianta impotriva actualei puteri, tocmai pt. ca ar trebui sa realizeze, sa-si dea seama de toate nenorocirile aduse de Base & co. si sa constientizeze ca este imperios necesar sa fie indepartati. Nu au de ce sa fie bulversati. Eu de exemplu nu sunt deloc bulversat si m-as incadra la categoria electorat liberal. Sau ma rog…daca sunt ingusti la minte…

februarie 22nd, 2011 at 14:22
noname spune:

Cat mai multe formatiuni politice (indiferent de doctrine) trebuie sa se coalizeze impotriva Betivanului National.

februarie 25th, 2011 at 02:52
rizoaicad.arges spune:

VICTOR CIUTACU a “salvat” guv. Boc (si implicit pe Basescu), in 15-06-2010!

AICI prezint adresarea mea catre Victor CIUTACU in 12-06-2010, cand i-am transmis, la domiciliu, solutia alternativa la taierile de pensii si salarii hotarate de Basescu-Boc, pentru ca facand-o publica, parlamentarii Puterii sa poata vota Motiunea de Cenzura, care ar fi scapat Romania de regimul Boc-Basescu!

///Victore! Amana momentul injuraturilor, daca nu poti renunta la ele, pana dupa batalia Basescu-poporul roman! Eu am copiat
400 astfel de file, cu care ii voi “innarma” pe cei ce protesteaza, pentru ca ei sa poata oferi o alternativa la solutia criminala a lui Basescu-Boc, si nu doar sa conteste respectiva solutie! As vrea, daca esti Om adevarat, sa iti aduci un important aport in aceasta batalie, atat direct prin scris si in emisiunea ta “Vorbe grele” , cat si indirect, solicitand cunoscutilor si amicilor tai din Antena 3, Dana Grecu si Gabriela Vranceanu-Firea, sa dezbata cele doua solutii: cea a lui Basescu-Boc si cea prezentata aici (chiar fara a indica autorul, precizand doar ca vine din partea unui pensionar), inclusiv cu cei ce se declara sustinatorii lui Basescu. Faptul de a sustine o solutie care afecteaza dramatic milioane de oameni, in contra altei solutii care afecteaza de sute de ori mai putini oameni, iar acestia sunt infinit mai putin afectati, decat cei “loviti” de solutia criminala Basescu –Boc, ii va descalifica definitiv pe politicienii basisti, si pe pupincuristii lor din mass-media! DOVADA ca intelegi momentul si ca te implici puternic, va fi data de contactarea mea si de discutia necesara. Eu voi fi in toate locurile de protest cu cele 400 de file copiate, si cu suplimentarea lor daca va fi nevoie! Oamenii de onoare si demni de respect, trec peste orgolii, sau le pun intre paranteze, cand este vorba de servirea intereselor nationale si sociale, si fac front comun! Bucuresti, 12-06-2010 Ing. pens. Dumitru RIZOAICA. Tel.0723966732.///

PS. Cei ce doresc mai multe detalii, sa ma contacteze pentru lamuriri suplimentare!

februarie 25th, 2011 at 02:56
rizoaicad.arges spune:

PENTRU O DEMOCRATIE RESPONSABILA IN ROMANIA!

Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una RESPONSABILA, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
1. Trecerea printr-un filtru “IMUNIZATOR” a tuturor celor ce fac politica, astfel incat acestia sa devina imuni, adica sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc.
2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor sau a bogatilor) sau etnica!
In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “curate si uscate” ar fi ele, deoarece SUNT DIN ALT FILM!
Iar pentru ca politicienii sunt trecuti prin filtrul “IMUNIZATOR” al SOLUTIEI ce se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc.
Din combinarea alegatorilor, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu politicienii “imunizati”, care le va reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una autentica si sanatoasa, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe politicieni imuni la mizeriile umane!
Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinarea dintre politicienii verosi, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului bezmetic, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si ticalosilor de toate categoriile! D.Rizoaica.Tel.0723966732.