De ce intretine Basescu misterul ”loviturii de stat” din septembrie?   februarie 22nd, 2011

de Bogdan Tiberiu Iacob, Inpolitics

Traian Basescu a decis sa participe, azi, la sedinta de bilant a MAI, pentru a da indicatii subalternilor lui Igas despre cum sa aplice legea ori pentru a vorbi despre reorganizarea institutiei si reevaluarea om cu om. Pentru seful statului, vizita la sediul ministerului ar fi fost ocazia perfecta pentru a oferi publicului informatiile pe care acesta le asteapta de jumatate de an, despre asa-numita tentativa de lovitura de stat din 24 septembrie 2010. Ar fi fost, dar nu a facut-o…

In 24 septembrie, reamintim, peste 6.000 de sindicalisti ai „Cartel Alfa”, majoritatea politisti si angajati ai penitenciarelor, au plecat intr-un mars ilegal de la sediul Guvernului spre Palatul Cotroceni, unde au aruncat cu caschete si lumanari si au strigat „iesi afara javra ordinara”. In urma protestului ilegal, atat presedintele cat si premierul au renuntat la serviciile de escorta ale Politiei, iar Vasile Blaga a demisionat de la sefia MAI. Nu a fost singurul cap inalt din minister care a cazut.

Nici pana in ziua de azi, insa, Traian Basescu nu a furnizat opiniei publice vreo informatie despre culisele mitingului politistilor din 24 septembrie 2010, atunci cand figuri inalte ale statului, precum Elena Udrea, sau analisti de prestigiu precum Ion Cristoiu au denuntat public o tentativa de lovitura de stat pusa la cale de forte oculte, pentru debarcarea presedintelui din functie. “Fortele oculte” au variat, la vremea respectiva, de la ministrul de Interne in exercitiu, Vasile Blaga, pana la mogulii Voiculescu, Patriciu si Vantu sau organizatiile de revolutionari controlate de PSD.

Cum se stie deja, presedintele a cerut imperios un raport al MAI privind dedesubturile mitingului politistilor: “Comanda ministerului nu a functionat”, a spus el, cateva zile mai tarziu, la investirea noului ministru al MAI, adaugand ca a avut un sentiment similar celui cand a aflat ca, la o mineriada, “nu stiu ce general celebru se bagase in portbagaj”.

Seful statului a mai spus atunci ca „este inacceptabil sa vezi pingarite simbolurile statului de cei care trebuie sa le apere”. „Nu aveti nicio scuza si nicio scapare in a-mi prezenta in CSAT un raport asupra evenimentelor din 24″, a avertizat presedintele, pe un ton martial.

Solicitarea presedintelui a fost indeplinita, iar MAI a inaintat raportul respectiv.

“In concluzie il am, l-am primit, nu l-am discutat cu Ministerul de Interne. Cu certitudine discutiile trebuie sa duca la depolitizarea completa a acestui minister”, a spus seful statului, pe 25 octombrie.

De atunci, s-a asternut linistea, niciun oficial roman nu a mai suflat o vorba despre elementele din raport si nici pana azi romanii nu au primit raspunsul corect la intrebarea cea mai fierbinte a toamnei trecute: a fost sau nu a fost tentativa de lovitura de stat?

Motivele aceste taceri nu sunt cunoscute, dar observand lupta tot mai acuta pentru preluarea puterii in PDL nu e exclus ca Basescu sa aiba interesul de a mentine deliberat suspiciuni majore in jurul persoanei fostului ministru de Interne, Vasile Blaga, principalul pretendent al „tronului” democrat-liberal.

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

februarie 25th, 2011 at 02:55
rizoaicad.arges spune:

VICTOR CIUTACU a “salvat” guv. Boc (si implicit pe Basescu), in 15-06-2010!

AICI prezint adresarea mea catre Victor CIUTACU in 12-06-2010, cand i-am transmis, la domiciliu, solutia alternativa la taierile de pensii si salarii hotarate de Basescu-Boc, pentru ca facand-o publica, parlamentarii Puterii sa poata vota Motiunea de Cenzura, care ar fi scapat Romania de regimul Boc-Basescu!

///Victore! Amana momentul injuraturilor, daca nu poti renunta la ele, pana dupa batalia Basescu-poporul roman! Eu am copiat
400 astfel de file, cu care ii voi “innarma” pe cei ce protesteaza, pentru ca ei sa poata oferi o alternativa la solutia criminala a lui Basescu-Boc, si nu doar sa conteste respectiva solutie! As vrea, daca esti Om adevarat, sa iti aduci un important aport in aceasta batalie, atat direct prin scris si in emisiunea ta “Vorbe grele” , cat si indirect, solicitand cunoscutilor si amicilor tai din Antena 3, Dana Grecu si Gabriela Vranceanu-Firea, sa dezbata cele doua solutii: cea a lui Basescu-Boc si cea prezentata aici (chiar fara a indica autorul, precizand doar ca vine din partea unui pensionar), inclusiv cu cei ce se declara sustinatorii lui Basescu. Faptul de a sustine o solutie care afecteaza dramatic milioane de oameni, in contra altei solutii care afecteaza de sute de ori mai putini oameni, iar acestia sunt infinit mai putin afectati, decat cei “loviti” de solutia criminala Basescu –Boc, ii va descalifica definitiv pe politicienii basisti, si pe pupincuristii lor din mass-media! DOVADA ca intelegi momentul si ca te implici puternic, va fi data de contactarea mea si de discutia necesara. Eu voi fi in toate locurile de protest cu cele 400 de file copiate, si cu suplimentarea lor daca va fi nevoie! Oamenii de onoare si demni de respect, trec peste orgolii, sau le pun intre paranteze, cand este vorba de servirea intereselor nationale si sociale, si fac front comun! Bucuresti, 12-06-2010 Ing. pens. Dumitru RIZOAICA. Tel.0723966732.///

PS. Cei ce doresc mai multe detalii, sa ma contacteze pentru lamuriri suplimentare!

februarie 25th, 2011 at 02:58
rizoaicad.arges spune:

PENTRU O DEMOCRATIE RESPONSABILA IN ROMANIA!
Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una RESPONSABILA, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
1. Trecerea printr-un filtru “IMUNIZATOR” a tuturor celor ce fac politica, astfel incat acestia sa devina imuni, adica sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc.
2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor sau a bogatilor) sau etnica!
In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “curate si uscate” ar fi ele, deoarece SUNT DIN ALT FILM!
Iar pentru ca politicienii sunt trecuti prin filtrul “IMUNIZATOR” al SOLUTIEI ce se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc.
Din combinarea alegatorilor, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu politicienii “imunizati”, care le va reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una autentica si sanatoasa, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe politicieni imuni la mizeriile umane!
Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinarea dintre politicienii verosi, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului bezmetic, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si ticalosilor de toate categoriile! D.Rizoaica.Tel.0723966732.