Lista firmelor petroliere protejate de seful ANAF   februarie 22nd, 2011

Valer Marian, senator PSD, a prezentat in Senat lista unor firme petroliere despre care el afirma ca sunt patronate de apropiați ai PDL si sunt protejate de orice control din ordinul direct al lui Sorin Blejnar, seful ANAF.

Lista prezentata de Valer Marian cuprinde urmatoarele societati comerciale: SC DUMIMAR SRL, SC ROMPET OIL TRADE SRL, SC DG PETROL SRL, SC ROMECO SRL, SC BGM PETROL SRL, SC GAVINI SRL, SC TEXAS GRUP OYL SRL, SC SEBASTIAN SRL, SC SEBASTIAN ENERGY SRL, SC COMPANIA SEBASTIAN SA, SC ASV AUTO SRL, SC DAIM SERV CONSTRUCT SRL, SC JETOIL SRL, SC PETROTUR SRL.

Sedinta Senatului din: 21.02.2011

Obiectul interpelarii: Contrabanda cu benzina si motorina

In temeiul art.112 alin. 1 din Constitutia Romaniei si art.162 din Regulamentul Senatului Romaniei, va adresez prezenta

INTERPELARE:

Conform ziarului Bursa din 17 februarie 2011, fostul ministru al finantelor Sebastian Vladescu (cel care a marturisit ca presedintele Traian Basescu i-a adresat rugamintea „Lasa-l, te rog, in pace pe Sorin”, referindu-se la persoana dumneavoastra) a declarat ca, la ora actuala, contrabanda cu produse petroliere (benzina, motorina) este mult mai de amploare decat contrabanda cu tigari in Romania, facand precizarea ca, in lumea contrabandei, tigarile sunt o afacere marunta fata de benzina.

Avand in vedere aceasta declaratie a fostului dumneavoastra sef si tinand cont ca, potrivit unor surse din ANAF, dumneavoastra, in calitate de presedinte al ANAF, si directorul dvs. de cabinet, Codrut Marta, ati transmis personalului de control sa nu se atinga de anumite firme care comercializeaza motorina si benzina, va solicit sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari:

1. Cate controale au fost efectuate de ANAF in perioada 2009 – 2011 si care sunt constatarile acestora la urmatoarele societati comerciale: SC DUMIMAR SRL, SC ROMPET OIL TRADE SRL, SC DG PETROL SRL, SC ROMECO SRL, SC BGM PETROL SRL, SC GAVINI SRL, SC TEXAS GRUP OYL SRL, SC SEBASTIAN SRL, SC SEBASTIAN ENERGY SRL, SC COMPANIA SEBASTIAN SA, SC ASV AUTO SRL, SC DAIM SERV CONSTRUCT SRL, SC JETOIL SRL, SC PETROTUR SRL?

2. Cate controale au fost efectuate de ANAF in perioada 2009 – 2011 si care sunt constatarile acestora la SC OIL TERMINAL SA Constanta, unde directorul dvs. de cabinet, Codrut Marta, este membru al Consiliului de Administratie?

3. Cate controale au fost efectuate de ANAF in perioada 2009 – 2011 si care sunt constatarile acestora la antrepozitul fiscal deschis pe nava Attila, aflata pe Marea Neagra?

4. In cate dosare ati fost ori sunteti cercetat de Parchet pentru implicare in contrabanda cu tigari si motorina?

Solicit raspuns scris si verbal.

Senator

Valer Marian

Vicepresedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea coruptiei si petitii

Atat comentariile, cat si ping-urile sunt inchise.

2 comentarii

februarie 25th, 2011 at 02:55
rizoaicad.arges spune:

VICTOR CIUTACU a “salvat” guv. Boc (si implicit pe Basescu), in 15-06-2010!

AICI prezint adresarea mea catre Victor CIUTACU in 12-06-2010, cand i-am transmis, la domiciliu, solutia alternativa la taierile de pensii si salarii hotarate de Basescu-Boc, pentru ca facand-o publica, parlamentarii Puterii sa poata vota Motiunea de Cenzura, care ar fi scapat Romania de regimul Boc-Basescu!

///Victore! Amana momentul injuraturilor, daca nu poti renunta la ele, pana dupa batalia Basescu-poporul roman! Eu am copiat
400 astfel de file, cu care ii voi “innarma” pe cei ce protesteaza, pentru ca ei sa poata oferi o alternativa la solutia criminala a lui Basescu-Boc, si nu doar sa conteste respectiva solutie! As vrea, daca esti Om adevarat, sa iti aduci un important aport in aceasta batalie, atat direct prin scris si in emisiunea ta “Vorbe grele” , cat si indirect, solicitand cunoscutilor si amicilor tai din Antena 3, Dana Grecu si Gabriela Vranceanu-Firea, sa dezbata cele doua solutii: cea a lui Basescu-Boc si cea prezentata aici (chiar fara a indica autorul, precizand doar ca vine din partea unui pensionar), inclusiv cu cei ce se declara sustinatorii lui Basescu. Faptul de a sustine o solutie care afecteaza dramatic milioane de oameni, in contra altei solutii care afecteaza de sute de ori mai putini oameni, iar acestia sunt infinit mai putin afectati, decat cei “loviti” de solutia criminala Basescu –Boc, ii va descalifica definitiv pe politicienii basisti, si pe pupincuristii lor din mass-media! DOVADA ca intelegi momentul si ca te implici puternic, va fi data de contactarea mea si de discutia necesara. Eu voi fi in toate locurile de protest cu cele 400 de file copiate, si cu suplimentarea lor daca va fi nevoie! Oamenii de onoare si demni de respect, trec peste orgolii, sau le pun intre paranteze, cand este vorba de servirea intereselor nationale si sociale, si fac front comun! Bucuresti, 12-06-2010 Ing. pens. Dumitru RIZOAICA. Tel.0723966732.///

PS. Cei ce doresc mai multe detalii, sa ma contacteze pentru lamuriri suplimentare!

februarie 25th, 2011 at 02:59
rizoaicad.arges spune:

PENTRU O DEMOCRATIE RESPONSABILA IN ROMANIA!

Romania are nevoie de un nou tip de democratie, una RESPONSABILA, care poate sa inlature toate neajunsurile, din societate si din Justitie, si care presupune indeplinirea a DOAR doua conditii, ABSOLUT POSIBILE:
1. Trecerea printr-un filtru “IMUNIZATOR” a tuturor celor ce fac politica, astfel incat acestia sa devina imuni, adica sa nu se mai poata “imbolnavi” de minciuna, de lacomie, de hotie, de nesimtire, de iresponsabilitate, etc.
2. Informatia MINIMA, necesara si suficienta, de care au nevoie alegatorii, trebuie sa fie aceea a constientizarii APARTENENTEI lor la o comunitate sociala (a saracilor sau a bogatilor) sau etnica!
In acest fel campaniile electorale costisitoare de MANIPULARE a alegatorilor, vor deveni inutile, caci alegatorii vor trebui sa cunoasca DOAR partidele care reprezinta interesele comunitatii lor, dintre care vor alege pe unul dintre ele!
Partidele ce reprezinta interesele celorlalte comunitati, NU VOR EXISTA PENTRU EI, oricat de “curate si uscate” ar fi ele, deoarece SUNT DIN ALT FILM!
Iar pentru ca politicienii sunt trecuti prin filtrul “IMUNIZATOR” al SOLUTIEI ce se gaseste la adresa http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, acestia nu-si vor mai putea permite sa minta, sa fie lacomi, hoti, nesimtiti, iresponsabili, etc.
Din combinarea alegatorilor, care vor vota partide ce reprezinta interesele comunitatii lor, cu politicienii “imunizati”, care le va reprezinta interesele in Parlament, REZULTA DEMOCRATIA VIITORULUI, care va fi una autentica si sanatoasa, caci se va baza, atat pe VOTUL COMUNITAR social sau etnic, care nu mai poate fi manipulat sau fraudat, cat si pe politicieni imuni la mizeriile umane!
Asa-zisa democratie de astazi — care rezulta din combinarea dintre politicienii verosi, nesimtiti, lipsiti de patriotism si iresponsabili, alesi pe baza votului bezmetic, in care optiunea pentru vot se datoreaza hazardului — este o insulta la adresa inteligentei romanilor, si serveste DOAR intereselor MAFIOTILOR si ticalosilor de toate categoriile! D.Rizoaica.Tel.0723966732.